Izvor: Gradnja-Online.com, 31.Avg.2012, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi zainteresovani za otvaranje novog rudnika lignita kod Pljevalja

Kineske kompanije, prema najavama, pripremaju se za velike investicije u Crnoj Gori, u energetici i putnoj infrastrukturi. Osim već najavljenih planova za izgradnju drugog bloka termoelektrane u Pljevljima, za koji se pretpostavlja da će do kraja septembra poslati ponudu, nisu daleko ni od toga da otvore novi rudnik lignita na području Maoča kod Pljevalja.U Kini, u službenoj poseti, boravi crnogorski premijer Igor Lukšić koji, zajedno sa ministrima ekonomije i saobraćaja pomorstva, Vladimirom Kavarićem i Andrijom Lomparom, dogovara sa kineskim partnerima učešće u realizaciji ravojnih projekata u Crnoj Gori.Osim izgradnje novog bloka pljevaljske termoelektrane, prema medijskim najavama, Kinezi imaju veliku šansu da grade nove hidrocentrale na Morači i Komarnici, kao i da učestvuju u izgradnji prvog crnogorskog autoputa, od Bara do granice sa Srbijom.

Nastavak na Gradnja-Online.com...






Povezane vesti

Kineske kompanije planiraju velika ulaganja u Crnoj Gori

Izvor: YU-Build.rs, 31.Avg.2012

Kineske kompanije, prema najavama, pripremaju se za velike investicije u Crnoj Gori, u energetici i putnoj infrastrukturi. Kinezi će, kako prenose mediji, do kraja septembra poslati ponudu za izgradnju drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima, a nisu daleko ni od toga da otvore novi rudnik lignita na...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Gradnja-Online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Gradnja-Online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.