Beograd dobija svoj akva-park

Izvor: YU-Build.rs, 24.Jun.2015, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd dobija svoj akva-park

Kod restorana "Inter Holivud" na Ledinama niče prva otvoreno-zatvorena vodena oaza u prestonici. Leti kapacitet 1.500 ljudi, u zimskoj sezoni 700



Unutrašnji deo vodenog raja na Ledinama Foto: P. Milošević

Beograđani  uskoro neće morati da gledaju u nebo, kako bi uživali u zabavi na vodi, pošto će za mesec dana na Ledinama biti otvoren akva-park! Uz bazen sa vrtlozima, mini-barovima i toboganima, moći će da se uživa i na otvorenim >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << kupalištima i đakuzijima na krovu novog "Holivudlenda". Neće biti baš veliki kao onaj u Bloku 44, čija je gradnja počela pre deset godina, pa brže-bolje obustavljena, ali...

Palme i trska visine od 2,5 metara potpuno će promeniti dva hektara placa restorana "Inter Holivud", gde će dosadašnju obaveznu toaletu za svadbena veselja zameniti kupaći kostimi.

- Već godinu dana pravimo prvi zatvoreni akva-park u Beogradu, koji će leti imati kapacitet 1.500 ljudi, a zimi za 700 - kaže Milinko Nešović, vlasnik "Holivuda". - Na raspolaganju će biti ukupno deset bazena, dva đakuzija, koje će opsluživati šest do sedam barova i restorana. Uz akva-park, pravimo i hotel od četiri zvezdice, čiji će gosti gotovo pravo iz soba imati pristup svim sadržajima.

Avantura će počinjati već sa 200 metara visine, odakle će toboganom posetioci moći tek nakratko da napuste okrilje zatvorenog dela, a zatim ih spust ponovo vraća pod kupolu vodene oaze. Kružnim put ih vodi do "pećine" od 100 kvadrata ili se pak mogu odlučiti na bazen od 35 metara dužine sa brzacima.

Najmlađi će svoju zabavu pronaći kraj manjeg bazena, a predah od vratolomija čekaće uz vodeni šank. Neće izostati ni sunčanje, ukoliko se produži podzemnim prolazom do krova novog hotela, gde osim pogleda na čitav grad, posetioce očekuju još jedan bazen i đakuzi.

Posao za 50 ljudi

Vest da se otvara još jedna vodena oaza u Beogradu nije obradovala samo kupače, već i one kojima treba sezonski, ali i stalni posao. Kako kaže Nešović, u akva-parku biće otvoreno novih 50 radnih mesta za mlade i sposobne ljude.

Slane sobe i turska kupatila

Koliko će budući akva-park imati sadržaja iznad, toliko će ponuditi i ispod zemlje. Tako će se na raspolaganju naći i turska kupatila, saune i slane sobe, dok će oni koji se odluče da treniraju u "staklenoj" teretani u samom parku imati pogled na pet bazena.

I noćni termini za kupanje

Cena ulaznica još nije poznata, ali pretpostavlja se da će biti u rangu ustaljenih cenovnika akva-parkova. Interesovanje sugrađana je već sada veliko, pa će zato biti organizovani i noćni termini za kupanje

Foto: P. Milošević

Izvor:
Novosti

Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.