Zabrana pušenja na javnim mestima

Izvor: B92, 01.Jul.2009, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabrana pušenja na javnim mestima

Atina -- Pušenje u svim zatvorenim javnim prostorijama i na javnim mestima od danas je zabranjeno u Grčkoj, saopštilo je grčko ministarstvo zdravlja.

Ministar zdravlja Dimitris Avramopulos je naveo, u svojoj poruci objavljenoj ovim povodom, da je pušenje najveći uzrok smrtnosti u Grčkoj, jer godišnje od pušenja umre 20.000 ljudi, dok od pasivnog pušenja umre njih 700 svake godine.

Zakon takođe predviđa zabranu da se maloletnicima prodaje, ili da oni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodaju duvan, da se puši u svim zatvorenim javnim prostorijama, uključujući aerodrome, stanice prevoza, javni prevoz i ustanove, kao i kafiće, prenela je grčka agencija ANA.

Dozvoljeno je otvaranje prostorije za pušače koja mora da bude potpuno odvojena od ostatka prostora i da ima poseban sistem za ventilaciju.

Zakon predviđa i velike kazne za prekršioce. Za prvo kršenje zabrane pušenja predviđena je kazna do 500 evra, u zavisnosti od težine prestupa.

Za nepoštovanja zabrane prodaje duvana maloletnicima prvi put se naplaćuje kazna do 1.000 evra, drugi put 2.000 evra i moglo bi da dovede do oduzimanja dozvole za prodaju duvana i alkohola, dok bi kazna za treće kršenje mogla da iznosi do 20.000 evra
Pogledaj vesti o: Zakon o zabrani pušenja

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najstrožije zabrane pušenja do sada!

Izvor: Deutsche Welle, 01.Jul.2009

U Grčkoj se od 1. jula uvodi stroga zabrana pušenja u javnim prostorijama, barovima i restoranima. Predviđene su kazne u visini i do 20 000 evra. Uprkos tome, veliko je pitanje da li će zakon zaživeti.

Nastavak na Deutsche Welle...

Od danas zabranjeno pušenje na javnim mestima u Grčkoj

Izvor: Blic, 01.Jul.2009

Pušenje u svim zatvorenim javnim prostorijama i na javnim mestima od danas je zabranjeno u Grčkoj u cilju poboljšanja zdravlja pušača i nepušača, saopštilo je grčko ministarstvo zdravlja.....Ministar zdravlja Dimitris Avramopulos je naveo, u svojoj poruci objavljenom ovim povodom, da je pušenje...

Nastavak na Blic...

Bez pušenja na javnim mestima u Grčkoj

Izvor: RTS, 01.Jul.2009

Zabranjeno pušenje u javnim prostorijama i mestima u Grčkoj. Predviđene kazne za prekršioce. Zakon takođe predviđa zabranu da se maloletnicima prodaje ili da oni prodaju duvan...Pušenje u svim zatvorenim javnim prostorijama i na javnim mestima od danas je zabranjeno u Grčkoj u cilju poboljšanja...

Nastavak na RTS...

U Grčkoj od danas zabranjeno pušenje

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2009

Pušenje u svim zatvorenim javnim prostorijama i na javnim mestima od danas je zabranjeno u Grčkoj. Zakon takođe predviđa zabranu da se maloletnicima prodaje ili da oni prodaju duvan, da se puši u svim zatvorenim javnim prostorijama, uključujući aerodrome, stanice prevoza, javni prevoz i ustanove,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.