Oslobođen Darko Elez

Izvor: BanjalukaLive.com, 23.Dec.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen Darko Elez

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas zbog nedostatka dokaza Darka Eleza optužbi za podstrekavanje na ubistvo Ðorđa Ždrala iz Sarajeva koje je ostalo u pokušaju. Iz istog razloga, vijeće sudije Zorane Trajković donijelo je oslobađajuću presudu i za Andriju Gavrilovića i Dalibora Ristića, koji su bili optuženi za teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, kao i za Zorana Mitrovića koji se teretio za pomaganje >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << u ubistvu. Sud je takođe oslobodio optužbe Sašu Cvetinovića, Nebojšu Joksovića, Vojislava Lalatovića i Zinetu Ilinčić, koji su bili optuženi da su izvršili po jedno krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, prenose beogradski mediji. Istom presudom, Goranu Aziroviću i Slobodanu Ivanoviću je izrečena uslovna osuda od šest mjeseci zatvora na tri godine zbog pomoći učiniocu poslije izvršenog krivičnog dela. Darko Elez, iz bezbjednosnih razloga, nije dovođen iz zatvora u Viši sud već je presuda izrečan u njegovom odsustvu. Protiv navedene presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu. Specijalni sud u Beogradu osudio je prije 2008. Darka Eleza iz Sarajeva na devet godina zatvora, kao organizatora kriminalne grupe koja je 2009. godine na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela. Elez je optužen da je podstrekavao Gavrilovića da pronađe nekog da ubije Ždrala, pa su prema optužnici, oni angažovali Strahinju Rašetu protiv koga je postupak obustavljen zbog smrti.

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Sud u Beogradu oslobodio Darka Eleza optužbi za ubistvo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Dec.2015

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas zbog nedostatka dokaza Darka Eleza optužbi za podstrekavanje na ubistvo Đorđa Ždrala iz Sarajeva koje je ostalo u pokušaju...Iz istog razloga optužbi za pokušaj teškog ubistva oslobođeni su Andrija Gavrilović, Dalibor Ristić i Zoran Mitrović...Saša...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.