Roman Polanski oslobođen

Izvor: Filmske.com, 13.Jul.2010, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roman Polanski oslobođen

Švajcarska je u ponedeljak pustila na slobodu francusko-poljskog režisera Romana Polanskog, odbacivši zahtev SAD o izručenju sineaste optuženog za ilegalne seksualne odnose koje je pre više od 30 godina imao sa maloletnicom, prenele su agencije.

"Sedamdesetšestogodišnji francusko-poljski reditelj Roman Polanski neće biti izručen SAD", navodi se u saopštenju švajcarskog ministarstva pravde.
Režiser je uhapšen po američkoj poternici koja datira iz 1978. godine. Svojevremeno je priznao krivicu za nezakonit seksualni odnos ali je pre izricanja presude, 1978, pobegao iz SAD u Francusku.

Nastavak na Filmske.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Filmske.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Filmske.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.