Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roman Polanski ponovo slobodan

BERN -

Švajcarske vlasti saopštile su danas da je proslavljeni reditelj Roman Polanski slobodan čovek nakon što su odbacile zahtev SAD da bude izručen toj zemlji po osnovu tužbe za intimnu vezu sa trinaestogodišnjom devojčicom iz 1977.

Švajcarsko ministarstvo pravosuđa saopštilo je danas da su u razmatranje prilikom donošenja ove odluke uzeti u obzir nacionalni interesi.

Polanski je 1978. godine osuđen u SAD zbog nedopuštenog seksualnog odnosa sa maloletnicom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Samantom Gejmer.

Prvobitno je bio optužen za silovanje, ali je kasnije optužba preinačena u nedozvoljeni seksualni odnos sa maloletnicom nakon što je priznao to delo i nagodio se sa roditeljima devojčice.

Dan pre izricanja presude pobegao je u Francusku i od tada više nikada nije kročio na američko tle.

Advokat Polanskog Erve Temim izjavio je da se reditelj i dalje nalazi u svojoj vili u skijaškom centru Gštad gde je držan u kućnom pritvoru od decembra prošle godine.

"Polanski može sada slobodno da se kreće. Od 12.30 sati danas on je slobodan čovek", izjavila je ministarka pravosuđa Evelin Vidmer-Šlumf koja je dodala da odluka o odbacivanju izručenja nema za cilj da oslobodi Polanskog od odgovornosti za počinjeno delo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.