Izvor: Danas, 20.Feb.2024, 19:07

Zašto sporne odredbe o žalbi roditelja na rad nastavnika nema i u Pravilniku o ocenjivanju u srednjim školama: Šta o tome kaže Ministarstvo prosvete?

Na kritike zaposlenih u školama da će nova rešenja iz Pravilnika o ocenjivanju u osnovnom obrazovanju doprineti još većem pritisku roditelja na nastavnike, koji će uz glasove natpolovične većine u odeljenju moći da se žale na rad i ocenjivanje nastavnika, ali i na rad psihologa i pedagoga, resorna ministarka Slavica Đukić Dejanović odgovara da nisu razumeli duh i tendenciju novog propisa.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Roditelji mogu da se žale i pojedinačno i anonimno: Po kom osnovu se ulažu prigovori na rad i ponašanje nastavnika?

Izvor: Danas, 21.Feb.2024, 09:44

Novi Pravilnik o ocenjivanju u osnovnom obrazovanju ne ukida pravo pojedinačne žalbe roditelja na rad i ocenjivanje nastavnika, niti sprečava anonimne prijave protiv prosvetnih radnika, kako to tvrde predstavnici nekih sindikata, a delom i sama ministarka prosvete.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.