Izvor: Danas, 27.Jan.2022, 17:12

Zaštitnik građana: Ministarstvo prosvete da povuče sporni udžbenik srpskog jezika

Zaštitnik građana Zoran Pašalić traži od Ministarstva prosvete da do početka naredne školske godine povuče iz upotrebe udžbenik za srpski jezik za osmi razred osnovne škole u kojem se negira postojanje hrvatskog, bosanskog i crnogorskog jezika, u cilju poštovanja jezika nacionalnih manjina koji su priznati u Srbiji.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Zaštitnik gradjana za povlačenje udžbenika u kome se negiraju jezici manjina

Izvor: Beta, 27.Jan.2022

Zaštitnik gradjana zatražio je danas od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da do početka naredne školske godine povuče iz upotrebe udžbenik za srpski jezik za osmi razred osnovne škole u kojem se negira postojanje hrvatskog, bosanskog i crnogorskog jezika.To je zatražio, kako...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.