Zakon o Specijalnom sudu stupa na snagu 15. septembra

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon o Specijalnom sudu stupa na snagu 15. septembra

Odredbe Ustava Kosova o osnivanju Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika Oslobodlilačke vojske Kosova, objavljene su u Službenom glasniku i stupiće na snagu za dve nedelje, piše danas prištinski list Koha ditore.

Pravnici, međutim, piše list, smatraju da su te odredbe protivustavne i da ne bi trebalo da stupe na snagu pre odluke Ustavnog suda od kojeg je opozicija tražila ocenu ustavnosti amandmana 24 na Ustav Kosova koji je omogućio donošenje Zakona o Specijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sudu.

Bez obzira to što Ustavni sud još nije dao ocenu ni mišljenje na zahtev opozicije, predsednica Kosova potpisala je ukaz o njegovom stupanju na snagu.

U ponedeljak je u Službenom glasniku objavljen Zakon o Specijalnom sudu i Kancelariji Specijalnog tužioca, a, po zakonu, te odluke stupaju na snagu 15 dana od dana objavljivanja.

Istovremeno sa objavljivanjem zakona objavljen je i drugi zakon koji proističe iz tog amandmana – Zakon o pravnoj zaštiti i finansijskoj pomoći optuženima u sudskim procesima pred budućim Specijalnim sudom, koji će stupiti na snagu deset meseci po objavljivanju u Službenom glasniku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zakon o Specijalnom sudu na Kosovu stupa na snagu 15.septembra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Sep.2015

Odredbe Ustava Kosova o osnivanju Specijalnog suda za ratne zločine za pripadnike Oslobodlilačke vojske Kosova, objavljene su u Službenom glasniku i stupiće na snagu za dvije sedmice, piše prištinski list Koha ditore...Pravnici, međutim, piše list, smatraju da su te odredbe protivustavne i da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.