Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2017, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako ofarbati jaja na prirdan način?

Ako imate djecu ili vam za Uskrs dolaze gosti, iznenadite ih prirodno obojenim jajima.

Ako niste sigurni kako da dobijete koju boju, pogledajte listu povrća, voća i začina koji će ofarbati vaša uskršnja jaja u sve nijanse.

Prokuvajte svaki sastojak posebno u ključaloj vodi, i prelijte u manje posude. U svaku posudu dodajte kašiku sirćeta.

U mješavinu stavite tvrdo kuvana jaja i ostavite da stoje 12 sati. Imajte na umu da su na snimku korišćena bijela jaja i da na njima boja izgleda svjetlije.

(B92)
Pogledaj vesti o: Farbanje jaja

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

(VIDEO) KAKO DA OBOJITE VASKRŠNJA JAJA POSVE PRIRODNO? Sledite ova uputstva i bićete ODUŠEVLJENI!

Izvor: Kurir, 10.Apr.2017

...* Ljubičasti kupus obojiće jaja u plavo..* Cvekla u roze..* Luk u smeđe ili nadandžasto..* Kurkuma u žuto..Prokuvajte svaki sastojak posebno u vrućoj vodi i prelte u manje posude U svaku posudu dodajte kašiku sirćeta Potopite tvrdo skuvano jaje i ostavite 12 sati..* Ljubičastoplava boja -...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.