ZID NE POMAŽE SRBIMA I HRVATIMA! Eva Ras žestoko o izjavi Vuka Kostića - Narod nije kriv, mi smo susedi...

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 07:16

"ZID NE POMAŽE SRBIMA I HRVATIMA!" Eva Ras žestoko o izjavi Vuka Kostića - Narod nije kriv, mi smo susedi...

Omiljena, rečita i mudra glumica iskreno o situaciji koja je potegla veliku debatu!

Već danima, goruća tema na društvenim mrežama i u medijima jeste intervju Vuka Kostića za "Sputnjik", u kojem je, između ostalog, glumac izjavio kako treba podići Berlinski zid između Srba i Hrvata, što je izazvalo salvu reakcija.

Mogli smo pročitati ovih dana najrazličitije komentare, koji su se kretali od "Glumci su nekad bili elokventni, bilo je zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slušati njihove intervjue, a danas imamo Vuka Kostića", pa sve do: "Svaka čast na hrabrosti jer on rizikuje karijeru među drugosrbijanskim i liberalnim krugovima u kulturi", a jedna komentatorka je postavila i pitanje: "Čuli smo šta misli o prodaji krompira na pijaci, i postavljanju Berlinskog zida, ali možda je bitnije postaviti pitanje iz njegove struke - Da li odbija da igra u filmovima i serijama koji se prikazuju u Hrvatskoj". Dok ne dočekamo neki konkretniji odgovor na ovo pitanje, ekipa portala Srbija Danas je kontaktirala glumicu Evu Ras.

- Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo, mislim, da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi li Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo. Mi smo najviše krivi koji smo kao uvek bili - hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu skloni se, a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu. Mene to jako pogađa, ja se saosećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko vekova, to je bio opšti haos - glasila je Vukova izjava za "Sputnjik".

Eva je glumica koja zbog svojh izjava izaziva veliku pažnju kako javnosti tako i medija, ali njeno životno iskustvo i um su bez premca, te je rado, i u svom stilu odgovorila šta misli o ovoj situaciji.

- Ne znam zbog čega je to rekao. Ja mislim da nije tako crno, uopšte. Mislim da su to dobrosusedski odnosi. Te čarke su ono što rade političari, to ne radi narod.

- Nemaju šta drugo da rade, već da svađaju narod. To sigurno nije napad na glumce. Ja sam bila na otvaranju festivala "Pula 70", i bila sam megazvezda. Arena se digla na noge - kako su me pozdravili! 6.000 ljudi me je tada pozdravilo, bili su oduševljeni što me vide! Sutradan su novine pisale:" Krasna pojava Eve Ras"! A ja imam 83 godine i toliko sam daleko od krasnog, ali kad vas vole, onda ste im lepi. Sa narodom nije nikad ništa pogrešno, političari su ti koji zavade države, i tu nikakvi Berlinski zidovi ne pomažu! Oni koji svađaju nas, oni će i uprkos zidu to da rade. Svugde se politika zavukla, u svaki segment našeg života. Znate, ja sam celog života protiv vlasti, a sad sam i protiv opozicije. Ne znate ko je gori! Potpuno politički raspolućena zemlja, a narod je opet u redu. Narod nije raspolućen i nije podeljen u dva dela, nego tupavi intelektualci i političari. Ti tupavi intelektualci koji govore gluposti kao što su te da umetnici treba da budu opozicija. Ja ovoj opoziciji ne bih orah iz ruke uzela! Budale! Svi znamo da je od Srbije Dušan napravio carstvo zahvaljujući rudarstvu, a ova tupava opozicija se bori protiv litijuma, što mene čak i vređa! Kina je jedna od najvećih zemalja sveta  i sad će Kina i Kinezi koji imaju milijardu ipo stanovnika da dođu u Srbiju da unište 7 miliona ljudi! Pa to treba biti idiot i tako nešto pomisliti! Ma nosite se, budale! Ovi šetači isto. Hoće da ukinu rijaliti! Oni se, tobože, bore protiv nasilja. I rijaliti format ima pravo da umre, kad reši, a ne nasilno da ga prekinu, da ga zabrane.

- To je sve toliko stupidno. Verovatno je tako i u Hrvatskoj - da jedan broj onih moćnika, koji su već na vlasti, prave svađu. Narod je normalan, samo živimo život i moramo da ga nastavimo bilo Berlinskih zidova ili ne. Naš život je sada i ne možemo čekati to njihovo "sutra", jer nas sutra neće biti! Političari sve to rade: pogledajte samo rat između Ukrajine i Rusije. Nisam nikakav prepametan čovek, ali nij eto rat između Rusije i Ukrajine, već  Amerika vodi rat preko Ukrajine sa Rusijom. To je strašno! Ona budala Zelenski, ono đubre, koji tvrdi da će rat voditi do poslednjeg Ukrajinca! Pa ko je on?! Nije on Bog da može da odlučuje o takvim stvarima! Budala! P*nisom je svirao klavir, a sad određuje ko će da umre, ko će da živi! Na kraju svega, stvarno me čudi Vuk Kostić sa svojom izjavom, da nije gledao širu sliku. Gde bi postavio taj zid između Ukrajine i Rusije, ako se rat, zapravo odvija i na sasvim drugom kontinentu - rekla je Eva Za naš portal.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.