Protest SKD-a zbog ukidanja penzije Evi Ras

Izvor: Blic, 05.Avg.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest SKD-a zbog ukidanja penzije Evi Ras

Upravni odbor Srpskog književnog društva (SKD) uputio je javni protest zbog ukidanja porodične penzije uglednoj članici tog udruženja, glumici i književnici Evi Ras.

"Smatramo da je penzija i ostvareno pravo na penziju, bila ona porodična, starosna ili stečena na osnovu radnog staža, nešto što se ne može ukinuti nijednom njenom korisniku ni po kojem osnovu".

"Ako se penzija Evi Ras >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukida zbog toga što radi honorarno, postavlja se pitanje zašto je jedna tako velika umetnica prinuđena da i u svojoj sedamdesetoj godini radi honorarno i sme li neko kažnjavati umetnike zbog toga što rade i stvaraju i kada postanu penzioneri, posebno ako je to jedini način da dopune svoje kućne budžete", navodi se u saopštenju.

SKD traži da komisija za „nacionalne penzije" konačno predloži da Eva Ras bude primalac ove penzije, jer ona to višestruko zaslužuje.

"Tražimo i da novi zakon o penzijama ovu oblast reguliše na pravedniji način, kako se apsurdni slučajevi kao što je ovaj ne bi ponavljali", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.