Nakon što se proširila vest da je UMRLA, oglasila se glumica Eva Ras OVIM REČIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 21:22

Nakon što se proširila vest da je UMRLA, oglasila se glumica Eva Ras OVIM REČIMA

Informacije koje su uznemirile javnost!

Na drušvenoj mreži Fejsbuk, na profilu glumice Eve Ras osvanula je jedna čuna objava.

U objavi stoji biografija legendarne glumice sa datumom smrti od pre dve godine.

- Draga Eva, pitao sam veštacku inteligenciju, "ChatGPT" da li zna ko ste Vi i šta zna o Vama, a odgovor veštačke intelgencije me je iznenadio - napisao je Evi fan, a objavu je podelila i glumica, što je izazvalo pravu konfuziju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Eva Ras je srpska glumica rođena 1933. godine u Subotici. Karijeru je započela u pozorištu, a potom je postala poznata i kao filmska i televizijska glumica. Njeni najpoznatiji filmovi su "Ko to tamo peva", "Maratonci trče pocasni krug" i "Varijivo leto '68'. Takode, bila je i voditeljka popularne emisije "Moj gost" tokom 1980-ih godina. Eva Ras je cesto opisivana kao jedna od najprepoznatijivijih glumica u srpskoj kinematografiji, a umrla je 2021. godine u Beogradu - prosledio je šokirani fan odgovor populatnog bota "Chat GPT".

Kako bismo otklonili svaku sumnju, novinari portala Srbija Danas su kontaktirali Evu, koju su pronašli u jednako dobrom zdravlju i raspoloženju.

- Iskreno da vam kažem, to je fantastično! Jedan fan mi je to prosledio bez nekih dodatnih informacija. Ja sam živa legenda! Oduševila sam se time da imam sto godina i da sam umrla. Kasnije, kada sam obratila malo više pažnje, primetila sam da su i mnogi drugi poznati dobili takve nebulozne biografije. To je samo jedna neslana šala, svima želim dobro zdravlje - poručila je glumica.

Gde god se ovih dana okrenete na polju interneta, bilo da su društvene mreže, vesti ili bilo šta drugo, svi bruje o famoznoj aplikaciji "Chat GPT"  i veštačkoj inteligenciji koja će nas progutati.

Podigla se panika koliko nam više vam ništa ne treba u životu. Veštačka inteligencija umesto vas piše sastave, eseje, doktorske i magistarske radove, vrši komparativnu analizu. Ona preti da će vam uzeti posao, više nećete pisati, raditi, postojati... izgleda kao da je čovečanstvo izgubilo smisao. Međutim, čovečanstvo je izgubilo smisao samo ako je izgubilo i zdrav razum i sposobnost kritičkog mišljenja. Novi chatbot, napravljen iz zabave, treniran je pomno odabranim glupim tekstovima, pa takve i odgovore daje kada ga nešto pitate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.