Saša Ignjatović izdao knjigu “Najveće tajne i misterije Srbije”

Izvor: Svet, 19.Dec.2014, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Ignjatović izdao knjigu “Najveće tajne i misterije Srbije”

Novinar Aleksandar Saša Ignjatović tvrdi da je tokom istraživanja za knjigu “Najveće tajne i misterije Srbije” nekoliko puta bio situacijama koje su ledile krv u žilama.
Kao najzagonetniji događaj on izdvaja misteriozni noćni zemljotres koji je doživeo nedaleko od sela Maletina podno Đuniskih visova, na putu koji prolazi pored Južne Morave.
“Čuo sam priče da meštani ne vole noću da prolaze tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << putem, jer se na njemu dešavaju čudne stvari, pa sam otišao da se lično u to uverim. Našao sam se tamo nešto pred ponoć, prilično skeptičan prema njihovim pričama. Iznenada, tlo pod mojim nogama se snažno zaljuljalo, a zastrašujući zvuk planine koja kao da se ruši zatutnjao mi je u ušima. Nisam stigao ni da upalim lampu, jer sam bio kao paralisan. Čuo sam besno pljuskanje vode, kao da neke velike kamene gromade padaju u vodu. Čekao sam da me zemlja proguta ili da me pogodi neka velika stena. Posle nekog vremena, ni sad ne umem da procenim koliko je tačno prošlo, tutnjava je prestala a zemlja se pod mojim nogama smirila. Neki geolozi su mi kasnije objašnjavali da je reč o prirodnom fenomenu čiji je uzrok tok podzemnih voda koje se poput mreže protežu ispod jugoistočne Srbije, ali čak i da je tako, doživljaj nije bio ništa manje zastrašujući”, ispričao je za portal Svet.rs Ignjatović koji je dodao da ga je vreme koje je proveo istražujući misterije Srbije naučilo da se zapravo najviše plašimo stvari koje još ne razumemo.
“Još koliko do juče mislili smo da se gromovi i munje pojavljuju kad se bogovi ljute ili ratuju. Danas, znamo im poreklo i više ih se ne plašimo. Tako je i sa većinom čudnih i neobjašnjivih pojava. Strah je, pre svega, neznanje i neizvesnost. Jer čuda su, kao što su oduvek i bila, samo stvari koje još ne umemo da objasnimo”, kaže Ignjatović.
Knjigu “Najveće tajne i misterije Srbije” možete pronaći na kioscima širom Srbije.
Autor: Bobana Živanović, Life Content
Foto: Promo

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.