Ziđin: U RTB do sada uloženo 650 miliona dolara

Izvor: B92, 20.Jan.2021, 15:10

Ziđin: U RTB do sada uloženo 650 miliona dolara

Bor -- Kompanija Ziđin u Rudarsko-topioničarski basen Bor do sada je uložila oko 650 miliona dolara.

Naime, otkako je Ziđin preuzeo RTB krajem 2018. godine, uloženo je približno 650 miliona dolara u otplatu svih istorijskih dugova, poboljšanje bezbednosti i zaštite životne sredine, povećanje prozivodnje, kao i u tehničku obnovu i proširenje rudnika i topionice, saopštila je danas kompanija Srbija Ziđin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Koper.

Kompanija će u godinama koje slede investirati još više, navedeno je u obaveštenju upućenom zaposlenima u kompaniji i građanima Bora i Majdanpeka.

Kako je navedeno, sa više od 1.000 novozaposlenih lokalnih građana, ukupan broj članova porodice Ziđin do danas je dostigao više od 5.500 zaposlenih.

"Ono što nas još više raduje jeste to što su prosečni mesečni neto prihodi zaposlenih porasli za više od 34 odsto, na preko 90.000 dinara, u poređenju sa nivoom iz 2018. godine, što je za 50 odsto više od prosečne zarade u celoj zemlji".

Takođe, u Ziđinu ističu da su ponosni kada vide da njihovi zaposleni mogu da uživaju gotovo najveći prosečni neto prihod u Srbiji.

"Kao jedno od najvećih preduzeća u Srbiji, koje je stub razvoja Bora i Majdanpeka, kompanija je prepoznata i kao ozbiljno pravno lice, sa obećavajućim sposobnostima i odgovornošću".

Ljudi su bili svedoci iznenađujućih promena i borbe za napredak, saopštio je Ziđin.

Novi kolektivni ugovor

Kompanija Srbija Ziđin koper izradila je predlog novog kolektivnog ugovora za radnike, u skladu sa Zakonom o radu i drugim važećim zakonima Srbije i pokrenula, kako je saopštila, prijateljske razgovore sa sindikatima.

Novi kolektivni ugovor u potpunosti će poštovati sve važeće zakone i osigurati zakonska prava naših radnika, saopštio je Ziđin.

Kako je navedeno, prosečni prihod neće biti smanjen poboljšanim kolektivnim ugovorom.

"Naprotiv, kompanija će, paralelno sa novim kolektivnim ugovorom, uspostaviti dodatni obećavajući mehanizam kako bi osigurala da zaposleni koji kompaniji stvore veću vrednost budu dobro prepoznati i finansijski nagrađeni", poručio je Ziđin.

Kolektivni ugovor koji je prethodno RTB zaključio sa sindikatima važi najduže do kraja juna 2021. godine.

"U nameri da preduzeće učini energičnijim i dugoročno zaštiti interese svojih radnika, kompanija je izradila predlog novog kolektivnog ugovora", kažu u Ziđinu.

Kompanija želi da zahvali sindikatima na njihovom saradničkom stavu i cenjenim naporima, dodaje se u saopštenju.

Pored toga, novi kolektivni ugovor ima za cilj razbijanje egalitarizma i uspostavljanje konkurentskog mehanizma, koji će znatno poboljšati entuzijazam, inicijativu i kreativnost zaposlenih, a samim tim učiniti i kompaniju energičnijom i uspešnijom.

Kažu, takođe, da im je drago kada vide da su njihovi zaposleni i sugrađani uvideli važnost obnove menadžmenta i vrednost stvorenu novim kolektivnim ugovorom za održivi razvoj kompanije.

"Takođe, uvereni smo da će, uz razumevanje i podršku javnosti, zajedno sa doprinosom naših saradnika, kompanija definitivno postići bolje performanse, kreirati svetliju budućnost i dati veći doprinos lokalnom ekonomskom i socijalnom razvoju", naveo je Ziđin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.