Za MSP od države bespovratna sredstva

Izvor: B92, 16.Nov.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za MSP od države bespovratna sredstva

Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je javni poziv malim i mikro preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za dodelu bespovratne pomoći.

Kroz Program podrške malim preduzećima za pomoć je pripremljeno pripremljeno 200 miliona dinara, za nabavku opreme.

Kroz taj program, koji predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto vrednosti opreme, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se 70 odsto troškova nabavke finansira iz kredita banaka partnera u tom programu, a pet odsto je učešće samog preduzetnika.

Novac se može koristiti za nabavku novih ili polovnih proizvodnih mašina i opreme, ali ne starijih od pet godina, kao i novih delova, specijalizovanih alata za mašine i opremu, a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2.500.000 dinara.

Firme koje su zainteresovani za učešće u Programu, zahtev za bespovratnu pomoć podnose zajedno s kreditinm zahtevima u jednoj od banaka koja je partner.

Banke partneri Ministarstva u realizaciji Programa su Erste banka, Banka Intesa, Sosijete ženeral, Unikredit i Prokredit banka. One su za učesnike ovog Programa ponudile posebne, povoljnije uslove kredita, koji ne moraju biti obezbeđeni hipotekom na nekretninama, već pre svega zalogom na opremu koja se nabavlja.

Ministarstvo privrede ističe da Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme treba da doprinese povećanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, unapređenja njihovog poslovanja, kao i kreiranja novih radnih mesta. Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Javni poziv malim preduzećima za podršku u nabavci opreme

Izvor: DobreVesti.rs, 16.Nov.2015

BEOGRAD - Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv malim i mikro preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći kroz Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme.. . .Kroz ovaj Program, koji predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.