Vučić: Isplata korona minimalca pre vremena, sutra svi preostali dobijaju 100 evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Maj.2020, 22:25

Vučić: Isplata korona minimalca pre vremena, sutra svi preostali dobijaju 100 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će 4. juna, šest dana pre najavljenog roka, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća dobiti minimalnu zaradu za zaposlene, koja se isplaćuje u sklopu mera podrške usled pandemije koronavirusa.

On je gostujući na TV Pink naveo i da će u okviru mera podrške sutra dobiti po 100 evra 1,35 miliona punoletnih građana koji do sada nisu primi tu pomoć.

Vučić je ponovio da bi bez krize koju je izazvao koronavirus >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbija imala najveći rast u Evropi, s obzirom da je domaća privreda ima "najbolje raspoređene sfere i sektore".

"Iako će Hrvatska po životnom standardu biti i u budućnosti ispred Srbije, mi ćemo ih po platama stići za šest ili sedam godina", ocenio je Vučić.

Komentarišući odnose Beograda i Prištine, Vučić je rekao da bez rešavanja kosovskog pitanja Srbija neće postati članica Evropske unije, ali da će Srbija ostati na evropskom putu.

Dodao je da će rešavanje tog pitanja u sve većem obimu zavisiti od spoljnopolitičkog sukoba EU i Sjedinjenih Američkih Država oko Kosova.

"Da li sam veliki optimista da će se doći do (brzog) rešenja - nisam, ali ćemo učestvovati u pregovorima", kazao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.