VALJEVO ne sme da ostane slepo crevo: Posle Miloša Velikog sledi IZGRADNJA i autoputa od Slovca do Iverka

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

" VALJEVO ne sme da ostane slepo crevo": Posle "Miloša Velikog" sledi IZGRADNJA i autoputa od Slovca do Iverka

Sledeće godine počeće izgradnja autoputa od Slovca do Iverka, što će značiti pre svega građanima Valjeva i okolnih mesta, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao u razgovoru sa glumcem Nenadom Jezdićem tokom obilaska autoputa Miloš Veliki, koji povezuje Obrenovac i Ljig, a koji će večeras biti svečano pušten u saobraćaj.

On je naveo da će autoput značiti mnogo za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << život ljudi u Valjevu, Lajkovcu, Ubu, ali i Osečini, Oglađenovcu...

Predsednik je istakao da će na taj način i Valjevo postati novi turistički centar.

- Valjevo ne sme da ostane slepo crevo - poručio je Vučić i dodao da će Valjevo možda i pre Požege dobiti autoput, jer je to manja deonica i neće biti toliko problema sa eksproprijacijom.

Govoreći o Osečini i Peckoj, Vučić je rekao da bi trebalo uraditi tunel prema Ljuboviji, sto je važno i zbog spajanja sa Bratuncem i Republikom Srpskom.

Predsednik je najavio i da će 15. oktobra biti otvoreno novih 84 kilometra autoputa od Niša do Gradine, te ocenio da će Srbija da izgleda potpuno drugačije nakon što putevi budu otvoreni.  

Vučić je u razgovoru sa glumcem Jezdićem, koji ima imanje u selu kod Valjeva, rekao da Srbija izdvojila 200 miliona za selo i da bi trebalo omogućiti poljoprivrednicima da žive od sela.

- Nećemo od toga dobiti previše mi kao država, padaće nam udeo poljoprivrede u BDP, rašće softverska industrija, IT sektor, ali će poljoprivrednici moći da žive. Zato ćemo dati ogromne subvencije - rekao je Vučić.

Dodao je i da u centralnoj Srbiji ima mnogo zemlje koja se ne obrađuje, te dodao da će država dati subvencije da se ona obrađuje, da se na njoj gaji stoka...

"Rezultati dođu posle mnogo teškog rada, zahvalan sam ljudima u Vladi Republike Srbije i našem narodu koji je to podržao jer vole Srbiju i brinu o njenoj budućnosti!"

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 18. Авг 2019. у 7:42 PDT

Govoreći o komasaciji, Vučić je rekao da će 120 miliona evra biti uloženo u to, ali da će prvo morati da bude promenjen Zakon o nasleđivanju.

- Ako bismo sad izvršili komasaciju, za 30 godina bi morala nova - rekao je Vučić.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.