Usvojen rebalans budžeta za 2020. godinu

Izvor: Capital.ba, 24.Maj.2020, 12:19

Usvojen rebalans budžeta za 2020. godinu

BANJALUKA, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku Rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 3,613 milijardi KM, što je povećanje za 188 miliona KM.     Budžetski prihodi do kraja godine procjenjuju se na 2,757 milijardi KM, što je manje za 240 miliona KM, rekla je ranije ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović. On je navela da ukupno povećanje rashoda iznosi 229,2 miliona KM, a do kraja godine predviđen je deficit od 412 miliona KM. Vidovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je u završnoj riječi rekla da nije bilo epidemije virusa korona da Republika Srpska ne bi imala potrebu da se zadužuje na inostranom tržištu već bi to moglo da se uradi da domaćem tržištu. “Budžet Republike Srpske ne može podnijeti ovako teške udare. Ovako teške ekonomske udare kao posljedica virusa korona ne može podnijeti nijedna zemlja. Ne slažem se sa ocjenama nekih poslanika da Republika Srpska nema nikakve rezerve, jer da ih nije imala ne bi sigurno uspjela ovo sve do sada da plati”, istakla je Vidovićeva. Narodna skupština Republike Srpske usvojila je po hitnom postupku Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2020. godinu. Poslanici iz redova opozicije nisu prisustvovali glasanju o apsolviranim tačkama dnevnog reda. Srna Чланак Usvojen rebalans budžeta za 2020. godinu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cjelokupna lanjska dobit za dividendu

Izvor: Capital.ba, 24.Maj.2020

BANJALUKA Telekom Srpske a.d. Banjaluka planira isplatu dividende iz dobiti ostvarene u 2019. godini u iznosu od 43,57 miliona KM ili 0,08867969 KM po akciji, sadržano je u prijedlogu za Skupština akcionara koja je zakazana za 25. juni 2020. godine.   Planirano je da se dividenda isplati akcionarima...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.