Svilajnac:Investitorima imena ulica

Izvor: B92, 25.Jun.2010, 04:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilajnac:Investitorima imena ulica

Svilajnac -- Posle osnivača kompanije Reum Karla Reuma, ulicu u Industrijskoj zoni 1 u Svilajncu dobiće i osnivač kompanije Panasonik iz Japana Macusiti Konosuku.

Zamenik predsednika opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da ulice dobijaju investitori koji ulože preko 10.000.000 evra i zaposle 300 radnika.

"Jednu ulicu u industrijskoj zoni Veliko Polje smo dodelili Karlu Reumu, a u septembru na Skupštini opštine, dodelićemo drugu Macasuti Konosukiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a još dve čekaju investitore", objasnio je on.

Kompanija Reum iz nemačke pokrajine Vitenberg u Svilajncu gradi fabriku za proizvodnju plastičnih komponenti i automatizovanih kontrolnih sistema za automobile visoke klase, koja će biti završena u oktobru. Vrednost investicije je 10.000.000 evra.

Panasonik će ovde izgraditi fabriku površine 18.000 kvadratnih metara, najveću u Evropi, u kojoj će posao naći 400 radnika iz Svilajnca i ovog dela Srbije, a vrednost investicije je 15.000.000 evra, istakao je Milanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.