Stefanović: Preduzimamo sve da sprečimo neki novi egzodus Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2018, 02:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Preduzimamo sve da sprečimo neki novi egzodus Srba

U Beogradu je jutros održana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti u čijem je fokusu bilo Kosovo i Metohija, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je predsedavao sednicom, kaže da su sve službe bezbednosti - vojska i policija dobile konkretne zadatke šta treba da preduzima u narednom periodu.

"Iz razumljivih razloga ne mogu da vam kažem šta je to, ali se svakako preduzima sve što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u našoj mogućnosti da sprečimo neki novi egzodus našeg naroda", rekao je Stefanović za TV Prva.

Na sednici se razgovaralo o najavljenom formiranju vojske Kosova, ali i sednici Interpola na kojoj bi trebalo da se odlučuje o prijemu samoproglašenog Kosova u tu međunarodnu organizaciju.

Stefanović kaže da je na sednici sagledana celokupna bezbednosna situacija u našoj zemlji, ali sa posebnim osvrtom na dešavanja u južnoj pokrajini.

"Najviše zabrinjava najava formiranja takozvane vojske Kosova, što je u suprotnosti sa svim međunarodnim pravnim dokumentima, Rezolucijom 1244, ali i garancijama koje smo dobijali da bez Srba takva odluka neće moći da bude doneta, a glasova Srba za to nema", istakao je on.

Dodaje da je zadatak Srbije da na ozbiljan način odgovori na sve  izazove i da spreči nestabilnost i nešto što bi moglo da ugrozi bezbednost ne samo Srba na KiM već i šire od toga.

Upitan šta Srbija još može da uradi pre nego što se, za svega nekoliko dana, u Interpolu postavi pitanje članstva Kosova u toj međunarodnoj organizaciji, Stefanović kažže da se analiziraju sve države koje ce doći na glasanje.

"Tu sada postoji jedna doza neizvesnosti, jer ne možete znati kako je ko glasao pošto je glasanje tajno. Tražimo i koruptivne aktivnosti, da li neko s Kosova poklonima ili novcem pokušava da kupi te glasove", rekao je ministar i dodao da će ti dokazi, ukoliko budu prikupljeni, biti predočeni Interpolu.

"Ukazaćemo i na to zašto Kosovo ne bi trebalo da bude član Interpola, počev od pitanja curenja podataka o teroristima, preko organizovanog kriminala, koji na Kosovu cveta. Dakle, imamo dobre pravne i političke argumente, s tim da je pitanje ko je i koliko spreman da ih prihvati", rekao je Stefanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi neće biti proterani, niti će im kuće biti paljene: Sastaje se Biro za koordinaciju službi bezbednosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2018

Biro za koordinaciju službi bezbednosti sastaće se danas u Beogradu, a tema će biti aktuelna situacija sa posebnim osvrtom na Kosovo i Metohiju, potvrdio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji će predsedavati sednicom..On je najavio da će na sednici biti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Biro za bezbednost: Sprečiti novi egzodus

Izvor: Mondo, 16.Nov.2018

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je jutros, posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, da je naročito sagledavana bezbednosna situacija na Kosovu...Kaže da je zadatak sprečiti da "scenario" tamošnjih dešavanja dovede do nekog novog egzodusa sa tog prostora...Stefanović...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.