Izvor: Glas javnosti, 27.Jan.2010, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šnajderke okončale štrajk glađu

NOVI PAZAR - Deset radnica "Trikotaže Raška", koje su protestovale zbog neisplaćenog novca iz socijalnog programa i nepovezanog radnog staža, prekinule su štrajk i posle 57 dana napustile prostorije Udruženja tekstilnih radnika. Radnice su više od 20 dana štrajkovale glađu, a početkom decembra Muamera Jakupović je pokušala da se spali.

- Dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << smo čvrste garancije Ministarstva za rad i socijalnu politiku da će nam novac od socijalnog programa biti isplaćen, kao i da će nam biti povezan staž - rekla je predsednica Štrajkačkog odbora Jasminka Milutinović i zahvalila se svim medijima koji su pomogli korektnim izveštavanjem o štrajku.

Milutinovićeva je nekoliko puta zapretila i da će se "Evropa naježiti" od onoga što će učiniti ako im vlada ne izađe u susret.

- Srećom, došli smo do pravde i do onoga što nam pripada - rekla je Milutinovićeva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.