Izvor: B92, 27.Jan.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnice iz Raške prekinule štrajk

Novi Pazar -- Radnice Trikotaže Raška prekinule su štrajk pošto su dobile garancije državnih organa da će njihovi zahtevi biti ispunjeni.

Deset radnica Trikotaže Raška, koje su protestovale zbog neisplaćenog novca iz socijalnog programa i nepovezanog radnog staža, prekinule su štrajk i posle 57 dana napustile prostorije Udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tekstilnih radnika.

"Dobili smo čvrste garancije Ministarstva za rad i socijalnu politiku da će nam novac od socijalnog programa biti isplaćen, kao i da će nam biti povezan staž", rekla je predsednica Štrajkačkog odbora Jasminka Milutinović.

Milutinovićeva je nekoliko puta poručila i da će se „Evropa naježiti" od onoga što će učiniti ako im Vlada ne izađe u susret.

"Srećom, došli smo do pravde i do onoga što nam pripada", rekla je ona.

Radnice su više od 20 dana štrajkovale glađu, a početkom decembra Muamera Jakupović je pokušala da se spali.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnice "Raške" okončale štrajk

Izvor: Večernje novosti, 27.Jan.2010

Deset radnica Trikotaže Raška, koje su protestovale zbog neisplaćenog novca iz socijalnog programa i nepovezanog radnog staža, prekinule su štrajk i posle 57 dana napustile prostorije Udruženja tekstilnih radnika.

Nastavak na Večernje novosti...

Radnice prekinule gotovo dvomesečni protest

Izvor: S media, 27.Jan.2010

Deset radnica Trikotaže "Raška" u Novom Pazaru odlučile su da prekinu gotovo dvomesečni protest jer su dobile čvrsta uveravanja da će njihov zahtev za isplatu po socijalnom programu i povezivanja staža biti ispunjen, rekla je jedna od štrajkačica Jasmina Milenković. .."Štrajk smo prekinule...

Nastavak na S media...

Radnice Raške prekinule protest

Izvor: Danas, 27.Jan.2010

Posle 57 dana, deset radnica novopazarske Fabrike trikotaže Raška prekinule su protest i napustile prostorije Udruženja tekstilnih radnika u ovom gradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.