Radnice Raške prekinule protest

Izvor: Blic, 27.Jan.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnice "Raške" prekinule protest

Deset radnica Trikotaže "Raška" u Novom Pazaru odlučile su da prekinu gotovo dvomesečni protest jer su dobile čvrsta uveravanja da će njihov zahtev za isplatu po socijalnom programu i povezivanja staža biti ispunjen, rekla je danas jedna od štrajkačica Jasmina Milenković.

"Štrajk smo prekinule juče u podne pošto smo dobile čvrste garancije predstavnika nadležnih ministarstava sa kojima smo nedavno razgovarale u Beogradu i koji su nam obećali da će naš zahtev biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispunjen", rekla je Milenkovićeva.

Ona je ukazala da su radnice saglasne da čekaju najduže deset dana, a ukoliko do tada njihov zahtev ne bude ispunjen one će o narednom koraku odlučiti naknadno.

"Verujem da nećemo čekati ni deset dana i da će naš zahtev biti ispunjen pre tog roka", rekla je Milutinovićeva, dodajući da u to veruje jer je tako dogovoreno.

Ona je istakla da radnice na ime socijalnog programa očekuju deset prosečnih plata, kao i povezivanje radnog staža.

Radnice "Raške" počele su štrajk 1. decembra prošle godine, a u međuvremenu njih sedam je gotovo mesec i po dana štrajkovalo glađu, koji su prekidale u dva navrata po dva dana.

Posle nedavnog razgovora u Ministarstvu rada i socijalne politike u Beogradu radnicama je obećano da će njihov zahtev biti ozbiljno razmotren, a isplaćena im je jednokratna socijalna pomoć u iznosu jedne minimalne zarade.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.