Smanjenje plata i penzija od novembra

Izvor: Studio B, 21.Sep.2014, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjenje plata i penzija od novembra

Vujović kaže da će rebalans budžeta biti polovinom oktobra u skupštinskoj proceduri, i da će tada definitivno biti poznate ekonomske mere.

U emisiji Stav Srbije na TV Prva ministar finansija Dušan Vujović kaže da moramo da se uhvatimo u koštac sa strukturnim problemima. Smanjenje plata i penzija u javnom sektoru ići će u korak sa rebalansom budžeta, koji se očekuje početkom novembra, dodaje Vujović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Vujović kaže da će sa rebalansom budžeta početi da se primenjuje i budžetske uštede, odnosno od tog trenutka će biti smanjenje plate i penzije.

Vujović kaže da će rebalans budžeta biti polovinom oktobra u skupštinskoj proceduri, i da će tada definitivno biti poznate ekonomske mere. 

- Naš interni dogovor je da iskoristio rebalans da objasnimo narodu šta je potrebno, a da sa njim i počnemo s primenom mera - rekao je Vujović gostujući na TV Prva.

Prema njegovim rečima, odredjeni zakoni moraju da prate rebalans, kako bi moglo da se ide na smanjivanje plata i penzija.

- Pretpostavljam da će nam biti potrebno da potrošimo nekoliko nedelja za izmenu tih zakona. Pošto smo se odlučili za progresivno umesto za linearno smanjenje primanja, veći deo tereta će se usmeriti na ljude sa većim primanjima, ali to sa druge strane zahteva složenije izmene zakona, i više vremena - rekao je Vujović.

On je u emisiji "Stav Srbije" na Prvoj srpskoj televiziji rekao da rebalans treba da prate izmene zakona zbog smanjenja plata.

Rebalans budžeta se očekuje početkom novembra.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujović: Deset mera štednje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2014

Smanjivanje plata i penzija samo je jedna od deset mera štednje, rekao je za današnji "Blic" ministar finansija Dušan Vujović..."Sprovešćemo odmah svih deset mera i računamo da ćemo njima, uz ozbiljan plan za povećanje prihoda, već u 2015. godini uspeti da smanjimo budžetski deficit za oko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ovo je formula za smanjenje penzija

Izvor: B92, 21.Sep.2014

Smanjivanje plata i penzija samo je jedna od deset mera štednje, rekao je za "Blic" ministar finansija Dušan Vujović..."Sprovešćemo odmah svih deset mera i računamo da ćemo njima, uz ozbiljan plan za povećanje prihoda, već u 2015. godini uspeti da smanjimo budžetski deficit za oko 728 miliona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.