Šef ECB-a umiruje investitore

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jan.2016, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef ECB-a umiruje investitore

Šef Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi stavio je danas do znanja uznemirenim investitorima da će ta institucija u martu preduzeti dodatne mere ako krah cena nafte i previranja na tržištima ugroze privredu.

Dragi je na konferenciji za novinare istakao spremnost ECB-a da proširi mere podsticaja, nekoliko puta ponavljajući da "nema granica" za potencijalne mere.

Odbor ECB-a danas je, kako se i očekivalo, odlučio da ne menja referentnu kamatnu stopu i da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << povećava postojeći program podsticaja vredan 1.500 milijardi evra.

Dragi je naznačio da je strmoglavi pad cena nafte povećao opasnost da bi inflacija mogla ostati na isuviše niskom nivou. Cilj ECB-a je da inflacija bude na nešto ispod dva odsto, što se smatra najboljim za privredu.

"Biće zato potrebno da ispitamo i razmotrimo naše stavove o monetarnoj politici na našem sledećem sastanku početkom marta", rekao je Dragi novinarima u Frankfurtu.

ECB je iznela sličan stav u oktobru pre nego što je povećala podsticaje 3. decembra. To povećanje, međutim, nije bilo koliko su tržišta očekivala, pa su pale vrednosti akcije. Dragi je sada izneo blago upozorenje da se ne očekuje previše.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef ECB-a umiruje investitore

Izvor: Beta, 21.Jan.2016

Šef Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi stavio je danas do znanja uznemirenim investitorima da će ta institucija u martu preduzeti dodatne mere ako krah cena nafte i previranja na tržištima ugroze privredu.Dragi je na konferenciji za novinare istakao spremnost ECB-a da proširi mere podsticaja,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.