Rekordna zaposlenost u Nemačkoj

Izvor: B92, 30.Okt.2013, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna zaposlenost u Nemačkoj

Berlin -- U Nemačkoj je u septembru mesecu ove godine bilo nešto više od 42 miliona zaposlenih, saopštio je Savezni zavod za statistiku rekordni uspeh nacije.

Nemački statistički zavod procenjuje da će na osnovu rasta konjunkture, 2014. godina doneti još bolje rezultate i nova radna mesta.

Brojkom od preko 42 miliona zaposlenih postignut je rekord od pada Berlinskog zida i ujednjenja dve Nemačke, a nemačka vlada, kako prenose danas mediji, računa s tim da će 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine po prvi put u Nemačkoj, u godišnjem proseku, biti 42 miliona zaposlenih.

Ove godine bi ta cifra, procenjuje statisika, trebalo da na godišnjem proseku iznosi oko 41,8 miliona zaposlenih.

Iz Industrijske i trgovinske komore Nemačke (DIHK) pokazuju, takođe, optimizam kao i u vladi i procenjuju da će u sledećoj godini biti otvoreno oko 250 000 novih radnih mesta.

U sledećoj godini se, prema navodima DIHK, može računati sa stopom privrednog rasta od 1,7 odsto, dok u ovoj godini nemačka privreda beleži rast od 0,5 odsto.

Da se Nemačka dobro nosi sa finansijskom i evro-krizom, koja je zahvatila zemlje Evropske unije, govori i današnji podatak da je u broj nezaposlenih u oktobru na najnižem nivou u poslednjih godinu dana.

U Nemačkoj je u ovom mescu bilo 2,801 milion nezaposlenih, što je za 48.000 manje nego u septembru, ali i 48.000 više nego u oktobru prošle godine.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rekordna zaposlenost u Njemačkoj

Izvor: Capital.ba, 30.Okt.2013

BERLIN, U Njemačkoj je u septembru mjesecu ove godine bilo nešto više od 42 miliona zaposlenih, saopštio je Savezni zavod za statistiku rekordni uspjeh nacije. Njemački statistički zavod procijenjuje da ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.