Rekonstruisan Kulturni centar u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021, 13:13

Rekonstruisan Kulturni centar u Kikindi

Preko projekta prekogranične saradnje između Zapadnog univerziteta u Temišvaru i grada Kikinde, rekonstruisan je kikindski Kulturni centar. Zamenjena su 54 prozora na zgradi ustanove i rekonstruisane su dve sale. Sada se čeka stabilnija epidemijska situacija, kako bi se počelo sa realizacijom programskih sadržaja.

Nakon gotovo dve godine, završena je realizacija "Projekta izgradnje prekogranične mreže za negovanje autentične tradicionalne muzike", čiji su glavni nosioci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bili Zapadni univerzitet iz Temišvara i grad Kikinda. U fokusu projekta u Kikindi bila je značajna rekonstrukcija Kulturnog centra u tom gradu, priča direktorka te ustanove Tanja Nožica.

"Projekat je obuhvatio promenu 54 prozora na zgradi i kompletno renoviranje dve sale. U pitanju su Baletska sala, koja je rekonstruisana od poda do plafona i Velika sala, u kojoj je najviše i urađeno. Probijen je zid, sastavljene su dve prostorije, tako da je ovo sad velika, prelepa sala, što nam daje mogućnost da radimo još više," kaže Nožica.

U prethodne dve godine, u kikindski Kulturni centar uloženo je oko 18 miliona dinara. Ipak, projekat prekogranične saradnje sa Rumunijom predstavlja najznačajniju investiciju, zbog prostora koji je ta ustanova kulture dobila, naglasio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

"Ova sala, koja ima 120 mesta, biće multifunkcionalna za različite predstave, manifestacije i moći će da se koristi u svrhu grada, kao i da oplemeni nove programe koje će Kulturni centar osmisliti," kaže Lukač.

Ukupna vrednost projekta je 327 hiljada evra, od kojih je Kikindi, tačnije njenom Kulturnom centru i Akademskom društvu za negovanje muzike "Gusle" dodeljeno skoro 150 hiljada evra. Pored rekonstrukcije prostora, projekat je obuhvatio i nabavku muzičke opreme.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.