Prva faza autoputa Niš-Tirana gradiće se od kraja 2019.

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva faza autoputa Niš-Tirana gradiće se od kraja 2019.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je posle sednice Vlade Srbije u Prokuplju da očekuje da će prva faza gradnje auto-puta Niš-Priština-Tirana, odnosno deonice od Niša do Pločnika, krenuti krajem naredne godine.

Brnabić je ocenila da je sednica Vlade Srbije u Prokuplju jasan signal namere da se u narednom periodu mnogo više investira u taj grad, ali i u ceo Toplički okrug, uz napomenu da za Prokuplje apsolutni prioritet ima autoput mira Niš-Merdare-Priština-Tirana-Drač, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << navodi se u saopštenju na sajtu Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, ministarka građevinarstva, saobraćaja i inafrastrukture Zorana Mihajlović ju je izvestila da je pre dva dva završen idejni projekat i da se nastavlja rad na tom projektu.

Brnabić je kao drugi važan projekat izdvojila izgradnju industrijske zone, pa će Vlada Srbije naredne nedelje doneti zaključak kojim će 16 hektara zemljišta biti prebačeno na Grad Prokuplje.

Ministarstva privrede i finansija potom će raditi na tome da se oko 490 miliona dinara iz budžeta opredeli za opremanje industrijske zone, dodala je Brnabić.

Radi se i na preseljenju Opšte bolnice iz Doma zdravlja, rekla je ona i navela da je pokrenuta prva faza izrade tehničke dokumentacije za buduću zgradu od 30.000 kvadrata.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.