Ponovo prodaja Žitoprometa Zaječar

Izvor: B92, Beta, 07.Maj.2010, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo prodaja Žitoprometa Zaječar

Beograd -- Mlinsko - pekarsko preduzeće Žitoporomet iz Zaječara po drugi put ide na aukcijsku prodaju 25. maja.

Akcijski fond Srbije objavio je da će na aukciji ponuditi na prodaju 70,97 odsto kapitala Žitoprometa iz Zaječara po početnoj ceni od 108,3 miliona dinara.

Kako se navodi u javnom pozivu, na prodaju će biti ponuđeno 248.497 akcija po početnoj ceni od 436 dinara po akciji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rok za dostavljanje dokumentacije je 20. maj.

Mlinsko-pekarsko preduzeće Žitopromet bavi se proizvodnjom brašna, hleba, peciva, testenina i ostalih mlinsko-pekarskih proizvoda.

Agencija za privatizaciju raskinula je u februaru ugovor o prodaji Žitoprometa zbog neispunjenja obaveza prema državi, nakon čega je prešao u vlasništvo Akcijskog fonda. Žitopromet je 2007. godine prodat za 550 miliona dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.