Novi vlasnik RBV do kraja marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2013, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi vlasnik RBV do kraja marta

NOVI SAD -

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman rekao je za Radio Novi Sad da još uvek nije odabrana banka koja će preuzeti Razvojnu banku Vojvodine, kako je predviđeno Sporazumom koji su u decembru prošle godine zaključile republička i pokrajinska vlada. On očekuje da će taj proces biti završen tokom ovog meseca.

"Ovih dana je sužen izbor banaka koje će eventualno preuzeti deo Razvojne banke Vojvodine na dve banke. Pregovori oko ponude i uslova preuzimanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su u toku. Tako da očekujem da će u toku marta biti završeni pregovori, odnosno izvršeno preuzimanje", objasnio je Radoman.

Po Sporazumu između dve vlade, deo imovine i obaveza RBV biće prenet na banku preuzimaoca, a deo na novoosnovani Fond za razvoj Vojvodine.

Po tom sporazumu, pokrajinska skupština je na poslednjoj sednici usvojila odluku o izdavanju obveznica pokrajine u iznosu od sedam milijardi dinara za dokapitalizaciju Razvojne banke Vojvodine, dok će Vlada Srbije izdati obveznice u vrednosti tri milijarde dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi vlasnik RBV do kraja marta

Izvor: Radio 021, 04.Mar.2013

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman rekao je da će se dokraja meseca znati koja će banka preuzeti Razvojnu banku Vojvodine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.