Vučić: Makedonija sama odlučila da ne zove Kosovo

Izvor: Kurir, 28.Maj.2013, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Makedonija sama odlučila da ne zove Kosovo

Makedonija je sama donela odluku da KiM ne učestvuje na skupu, a odluci su doprineli i zahtevi iz nekih drugih zemalja, naveo je prvi potpredsednik Vlade Srbije

ČAČAK - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da Srbija nije kršila briselski, kao što ni ranije nije kršila sporazume koje je potpisala, a tome da Kosovo ne učestvuje na regionalnom skupu u Ohridu, kako veruje, doprinela je odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Makedonije kao organizatora.

Vučića je, na pitanje da li je Srbija zahtevala da Kosovo i Metohija ne učestvuje na ohridskom Samitu Procesa saradnje Jugoistočne Evrope, čime bi bio prekršen briselski sporazum, rekao da smatra da je Makedonija sama donela takvu odluku, a da su tome doprineli i zahtevi iz nekih drugih zemalja.

"To nije imalo veze sa sporazumom iz Brisela. Sve ranije sporazume koje je naša zemlja potpisala nije kršila", naveo je Vučić dodavši da s detaljima nije upoznat.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija nije kršila briselski sporazum

Izvor: S media, 28.Maj.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da Srbija nije kršila briselski, kao što ni ranije nije kršila sporazume koje je potpisala, a tome da Kosovo ne učestvuje na regionalnom skupu u Ohridu, kako veruje, doprinela je odluka Makedonije kao organizatora...Vučića su novinari koji...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.