Od sutra prvi pacijenti na Novosadskom sajmu, sledeće nedelje paket lokalnih ekonomskih mera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2020, 19:31

Od sutra prvi pacijenti na Novosadskom sajmu, sledeće nedelje paket lokalnih ekonomskih mera

"Prijem prvih pacijenata zaraženih korona virusom, koji imaju lakšu kliničku sliku, počeće sutra u privremenu bolnicu u Halu 1 novosadskog sajma", najavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je rekao da će sledeće nedelje biti predstavljen paket lokalnih ekonomskih mera, koji će, kako kaže, predstavljati ključni paket pomoći srpskoj privredi.

Vučević je za TV Prvu rekao da je novosadski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sajam kompletno opremljen za smeštaj lakših pacijenata i naveo da je 1.000 kreveta spremno za pacijente, sa tuš kabinama, toaletima, televizorima, internet konekcijom...

Dodao je da će u slučaju većeg širenja zaraze biti dostupna dvorana Spens, kao i da bi se onda razmišljalo i o hali u Futogu, Slanoj bari, ističući da se nada da do tog scenarija neće doći.

Sledeće nedelje paket lokalnih ekonomskih mera

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će sledeće nedelje biti predstavljen paket lokalnih ekonomskih mera, koji će, kako kaže, predstavljati ključni paket pomoći srpskoj privredi.

Vučević je govoreći za TV Prvu dodao da će Grad Novi Sad u okviru svojih nadležnosti, doneti odluku o redukovanju cena oko zakupa poslovnog prostora, a pre svega zakupa na Spensu i na pijacama.

Kako kaže, biće ponuđeno nekoliko opcija kako bi zakupci mogli da ostanu u lokalima, a jedna od opcija će biti da oni plate zakup tokom ove godine sa velikim popustom ili da tokom sledeće godine plate za period dok ne mogu da rade.

Vučević je istakao da će takva mera biti udar na novosadski budžet, ali i da je Grad spreman na to, kao i da će sa privrednicima podeliti taj teret, kako bi oni sačuvali svoj posao, odnosno radna mesta svojih zaposlenih.

On je istakao da je u fokusu i podela paketa za vise od 33.000 penzionera koji imaju primanja manja od 30.000 dinara i dodao da je juče podeljeno oko 4.000 paketa, kao i da će u narednih desetak dana biti isporučeni svi paketi na kućne adrese.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od sutra prvi pacijenti na Novosadskom sajmu

Izvor: NoviSad.com, 05.Apr.2020

Prijem prvih pacijenata zaraženih korona virusom, koji imaju lakšu kliničku sliku, počeće sutra u privremenu bolnicu u Halu 1 Novosadskog sajma, najavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević..

Nastavak na NoviSad.com...

Od danas prvi pacijenti na Novosadskom sajmu: Spremno hiljadu kreveta

Izvor: Večernje novosti, 06.Apr.2020, 08:51

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će danas početi prijem prvih pacijenata zaraženih korona virusom, koji imaju lakšu kliničku sliku, u privremenu bolnicu u Halu 1 Novosadskog sajma Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će danas početi...

Nastavak na Večernje novosti...

Na Novosadskom sajmu primljeni prvi pacijenti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2020

Prvi pacijenti stigli su jutros oko devet časova u privremenu bolnicu u hali 1 Novosadskog sajma, potvrđeno je Tanjugu u Gradskom štabu za vanredne situacije..."Juče su ove pacijente pozivali iz kol centra i obaveštavali da će danas ekipe Hitne pomoći doći po njih da ih prevezu u privremenu bolnicu....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.