Ništa od obećanja, železničari opet štrajkuju

Izvor: B92, 11.Sep.2017, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od obećanja, železničari opet štrajkuju

Banjaluka -- Radnici Železnica RS otpočeli su u Banjaluci štrajk glađu, zbog neispunjenih obećanja.

Kako su najavili iz Samostalnog sindikata saobraćaja i transportne delatnosti u “Željeznicama RS”, od devet do 11 časova održali su sastanak štrajkačkog odbora, a potom, u pet do 12 počeli su štrajk.

Pored pomenutih železničara koji će štrajkovati glađu, podršku im je najavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dati njih još 150, iako se očekuje da taj broj bude još veći.

Prostorije Željezničke stanice su zaključane, a štrajkači se nalaze ispred njih. Predsednik Samostalnog sindikata transportne delatnosti Zlatko Marin rekao je da je štrajk otpočet zbog toga što im nisu uplaćeni svi doprinosi, kasne im plate, tri topla obroka i četiri prevoza, a ne mogu ni da overe zdravstvene knjižice.

“Desetak radnika štrajkuje, a očekujemo da će im se kolege pridružiti nakon radnog vremena”, rekao je Marin.

On je dododa da oni traže samo svoja osnovna prava i pozvao sve nezadovoljne radnike da im se pridruže jer se to može desiti svakom preduzeću. Iako su najavili da će štrajkovati, vrata železničke stanice su im bila zaključana.

Jedino im je bilo dozvoljeno da na sporedni ulaz uđu i predaju dopis o štrjaku. Kako su ranije najavili, svi sindikati su jedinstveni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.