Najteža deonica Evrope: Kosine na Grdelici, fali još samo 1, 5 km

Izvor: B92, 09.Dec.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najteža deonica Evrope: Kosine na Grdelici, fali još samo 1, 5 km

Državni sekretar Ministarstva građavinarstva Miodrag Poledica kaže da je do završetka deonice autoputa kroz Grdeličku klisuru ostalo da se uradi 1,5 kilometar.

On je tokom obilaska petlje Predejane kazao da je na toj deonici, dužine 26,3 kilometra, aktivno još pet gradilišta, prenelo je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infastrukture.

"Radi se pre svega na kosinama i na opremanju tunela Predejane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Manajle, što je važno za bezbedno puštanje u saobraćaj čitavog autoputa. Na Koridoru se radi svih sedam dana u nedelji, a na najkritičnijim tačkama i 24 sata dnevno", rekao je Poledica.

"Bilo je veoma teško srediti ovu petlju saobraćajno i građevinski, ali i ona se završava. Petlja Predejane je veoma značajna kako bi se povezalo lokalno stanovištvo sa jedne i druge strane autoputa, kao i sa jedne i druge strane Južne Morave, a svaka petlja znači povezivanje starog i novog puta, odnosno svi putnici mogu da koriste novi put i stari put“ naveo je Poledica.

On je podsetio da je trasa autoputa kroz Grdeličku klisuru ukupne dužine 26,3 kilometara, te da na njoj postoje tri velike petlje - Grdelica, Predejane i Vladičin Han.

Inače na celoj trasi koja se trenutno završava aktivno je jos pet gradilišta i ostalo je da se završi kilometar i po autoputa, kaže Poledica i dodaje da su aktivni radovi na ukupno pet kosina i opremanje tunela, koji su završeni.

Navodi da se opremaju tuneli Predejani, dugačak kilometar i tunel Manajle, koji je dugačak 1,8 kilometara, najsavremenijim saobraćajnim sredstvima tako da bi moglo da se upravlja sa njima iz jednog mesta.

"Opremaju se tako da imamo pregled kako se odvija saobraćaj, da bismo imali propisanu signalizaciju i ventilaciju dok se saobraćaj odvija", kaže državni sekretar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I dan i noć se radi u Grdelici, asfaltirano 25 kilometara

Izvor: RTS, 09.Dec.2018

Najveći deo auto-puta kroz Grdeličku klisuru je završen. Od 26,3 kilometra, pod asfaltom je 24,5. Intenzivno se radi na problematičnoj deonici gde se u avgustu urušila potporna konstrukcija. Plan je da se auto-put za saobraćaj otvori krajem godine, a ministarka – koja je proteklu nedelju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.