Milan Popović zainteresovan za RTB Bor

Izvor: Beta, 17.Apr.2014, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Popović zainteresovan za RTB Bor

BEOGRAD, 16. aprila 2014. (Beta) - Biznismen Milan Popović rekao je da je zainteresovan da zajedno sa preduzećem "Ruska bakarna kompanija" kupi većinski paket Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) "Bor".

"Potencijalno RTB 'Bor' bi, imajući u vidu rezerve bakra i zlata, mogao u bliskoj budućnosti da postanje najbolja i najprofitabilnija kompanija u Srbiji", rekao je Popović za "Večernje novosti" od četvrtka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<
Prema njegovim rečima, država ne bi smela da dozvoli da se preduzeće rasparča, već bi sa potencijalnim investitorima trebala da sedne za sto i razgovara.

"Ja bih voleo da učestvujem u tim razgovorima, zajedno sa mojim partnerima iz Rusije. Oni su jedni od najvećih investitora u bakarnoj industriji", precizirao je Popović.

On je naveo da bi u RTB "Bor", trebalo uložiti pola milijarde evra, odnosno 300 miliona evra u izgradnju topionice, i oko 200 miliona u "osvajanje novih rudnika".

"Kada je RTB u pitanju, potvrda njegove blistave budućnosti je cena bakra, koja će u perspektivi i dalje rasti", ocenio je Popović.

RTB "Bor" je u procesu restrukturiranja, a prema nezvaničnim informacijama dugovi tog preduzeća su oko milijardu evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.