MOMIROVIĆ: Očekujem da će se izgradnjom Obilaznice oko Zrenjanin ovaj deo postati motor razvoja naše zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2022, 18:43

MOMIROVIĆ: "Očekujem da će se izgradnjom Obilaznice oko Zrenjanin ovaj deo postati motor razvoja naše zemlje"

Ministar Momirović je dodao da je cilj Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da Zrenjanin bude industrijski centar, ne samo Vojvodine, već i čitave Srbije.

Ponosan sam što smo uspeli da završimo i četvrti sektor Obilaznice oko Zrenjanina, jer kao što je već poznato obilaznice su ključne za potpuno izmeštanje teretnog saobraćaja iz grada, što ujedno predstavlja i smanjenu emisiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << štetnih gasova, ali i dobar preduslov za razvoj industrije, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon puštanja u saobraćaj deonice Obilaznice oko Zrenjanina.

- Nije slučajnost što smo ubrzali radove na ovoj obilaznici i u planu je da na proleće počnemo sa radovima i na petom sektoru čija je dužina nešto kraća od 4 km, a sa kompletno završenom obilaznicom teretni saobraćaj zaista izmestimo iz grada - rekao je Momirović.

- Očekujem da će se izgradnjom Obilaznice oko Zrenjanina i uz planirani auto-put duplirati ekonomija u ovom gradu, koja bi time postala motor razvoja naše zemlje, i mi se nećemo zaustaviti dok to i ne uradimo - zaključio je Momirović.

Otvaranjem deonice Obilaznice oko Zrenjanina prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je tom prilikom objasnio kolika je važnost ovog projekta.

- To je nova razvojna šansa grada, smanjeni broj vozila u gradu, manje zagađenja, gužva i habanja gradskih ulica i verujem da ćemo zajedno sa Vladom Republike Srbije, resornim ministarstvom i sa JP „Putevi Srbije“ dočekati da završimo i poslednju deonicu - naveo je gradonačelnik Salapura.

Ukupna dužina Obilaznice oko Zrenjanina iznosi 15 km., i omogućiće potpuno izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra koji sada dolazi iz pravca Novog Sada, Kikinde, Sečnja, Srpske Crnje i sa nekoliko lokalnih puteva.

Nakon puštanja u saobraćaj Obilaznice oko Zrenjanina, ministar Momirović je prisustvovao radnom sastanku sa predstavnicima grada Zrenjanina, a glavne teme sastanka su bile nastavak poslednje faze izgradnje obilaznice kao i početak gradnje auto-puta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.