Li poziva kineske investitore  da investiraju u Kragujevac

Izvor: RTS, 30.Jan.2017, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Li poziva kineske investitore da investiraju u Kragujevac

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang pozvao je kineske kompanije da dođu u Srbiju i obavezno investiraju u Kragujevac.
"Ukidanje viza za Srbe i Kineze, od 15. januara, je velika šansa za obe zemlje, koje moraju da sve više i više rade i pružaju sve bolje usluge investitorima", rekao je Li.

Kineski ambasador je prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svečanom koktelu koji je povodom obeležavanja Kineske nove godine priredio gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima za delegaciju ambasade Kine, predstavnike kineskih kompanija "CMEC", "Huavej" kao i kompanija iz Kragujevca koje posluju sa kineskim partnerima.
"Izuzetno mi je drago što je Kragujevac prvi grad u Srbiji koji sa nama slavi Novu godinu. To je velika čast i zadovoljstvo i za mene i za kineske građane koji žive u Srbiji. Preneću ovu informaciju građanima Kine, kojih ima milijardu i 300 miliona, da postoji jedan grad u dalekoj Evropi, koji zajedno sa Kinezima deli radost praznika. Preneću tu vest i gradu Sijanu koji ima prijateljske odnose sa Kragujevcem i mesto je rođenja našeg predsednika", naglasio je Li.
Dodao je da je Srbija daleko od Kine , ali "srce uz srce" sa Kinezima.
Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić čestitao je praznik Kinezima i poručio da je grad spreman za naporan rad i da produbi saradnju sa Kinezima.
"U vašoj zemlji vidimo višedecenijskog prijatelja, a sada i poslovnog partnera. Srbija je u odnosu na Kinu mala zemlja, nema mnogo mogućnosti osim da teži što razvijenijem tržištu. Na putu rešavanja ekonomskih problema Kinu vidimo kao svoje sidro", rekao je Nikolić.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kinezi zovu u Srbiju: Daleko, ali srce uz srce

Izvor: B92, 30.Jan.2017

Kragujevac -- Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang pozvao je kineske kompanije da dođu u Srbiju i "obavezno investiraju u Kragujevac"..."Ukidanje viza sa Srbe i Kineze, od 15. januara, je velika šansa za obe zemlje, koje moraju da sve više i više rade i pružaju sve bolje usluge investitorima", rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.