Kragujevački oružari stigli ispred Skupštine Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački oružari stigli ispred Skupštine Srbije

Radnici kragujevačke fabrike "Zastava oružje" stigli su u Beograd, ispred Doma Narodne skupštine, gde protestuju zbog usvajanja Zakona o naoružanju i vojnoj opremi bez uvažavanja njihovog zahteva da se to preduzeće izuzme iz privatizacije.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike Dragan Ilić rekao je agenciji Beta da su ispred parlamenta došli jer su nezadovoljni što njihove primedbe nisu prihvaćene zbog čega se očekuje ulazak "spekulativnog" kapitala u tu firmu. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Radnici se nalaze na platou ispred Doma narodne skupštine, a ulica nije zatvorena za saobraćaj. Ilić je najavio da će radnici ispred parlamenta biti do 13.00.

Radnici "Zastava oružja" održali su nekoliko štrajkova upozorenja uoči ulaska predloga Zakona o naoružanju i vojnoj opremi u skupštinsku proceduru jer ne prihvataju odredbu koja predviđa privatizaciju do 49 odsto kapitala fabrika odbrambene industrije Srbije.

Taj zakon međutim Skupština Srbije juče je usvojila.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.