Izvor: S media, 22.Jan.2013, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanović u Kruševcu o izgradnji Moravskog koridora

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović razgovaraće danas u Kruševcu s gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će proći budući Moravski koridor, saopštilo je resorno ministarstvo.

Tema sastanka je početak izgradnje Moravskog koridora, a sastanku će prisustvovati predstavnici Kruševca, Varvarina, Trstenika, Ćićevca, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vrnjačke Banje, Čačka i Kraljeva - sedam opština kroz koje će proći koridor.

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave potpisala je 28. decembra 2012. godine Predugovor o izgradnji dva regionalna autoputa u Srbiji sa Kineskom korporacijom za puteve i mostove (China Road and Bridge Corporation).

U pitanju su Moravski koridor od Pojata do Preljine i autoput od Novog Sada do Rume, sa tunelom kroz Frušku goru, a ukupna vrednost ovog predugovora je 642 miliona evra.



Saobraćajnica od Pojata do Preljine - Moravski koridor biće dug 109, 6 kilometara i u punom profilu autoputa sa šest traka, navedeno je u saopštenju.


(Tanjug)

Foto:PrtSc\youtube
Pogledaj vesti o: Autoput,   Kruševac

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ugovor o autoputu u februaru

Izvor: B92, 22.Jan.2013

Kruševac -- Ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović najavila je da će do kraja februara biti potpisan ugovor o izgradnji autoputa kroz Pomoravlje..."Gradilišta tog puta trebalo bi da budu formirana u martu, a za dve godine prvi izgradjeni delovi mogli bi da budu stavljeni u fukciju", rekla...

Nastavak na B92...

Kalanović: Neće biti spornih momenata u izgradnji autoputa

Izvor: Blic, 23.Jan.2013, 00:09

Od 109 kilometara budućeg autoputa od Pojata do Preljine projektna dokumentacija je urađena za 57 kilometara, od Pojata do Koševa, i od Preljine do Adrana, izjavila je danas u Kruševcu ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Srbije Verica Kalanović...Ona je dodala da je eksproprijacija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.