Jagodina traži nazad 1.250 dolara

Izvor: B92, 07.Dec.2013, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagodina traži nazad 1.250 dolara

Jagodina -- Gradsko veće Jagodine donelo je odluku da Grad Jagodina istupi iz članstva regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u Kragujevcu.

Jagodina traži i povraćaj osnivačkog uloga od 1.250 dolara.

U obrazloženju odluke Gradskog veća, kome je predsedavao predsednik Ratko Stevanović, navedeno je da je razlog istupanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "teška ekonomaka situacija u zemlji i neophodno smanjenje troškova iz budžeta grada, uključujući i izdvajanje sredstava za funkcionisanje i rad Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja".

Uz to, stoji u obrazloženju, Regionalna agnecija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, "u svom dosadašnjem radu nije podržala realizaciju predloženih projekata od vitalnog značaja za razvoj područja Jagodine i celog Pomoravlja".

Od Regionalne agencije se traži da gradu "vrati osnivački ulog u iznosu od 1.250 dolara", a Grad "prihvata da Agenciji izmiri obaveze zaključno sa 31.decembrom".

Poslednju reč o ovoj doluci Gradskog veća daće odbornici Skupštine grada na sednici 12. decembra.

Na prošloj sednici Skupštine grada, 27.novembra, kojoj je predsedavao predsednik Dragan Marković - Palma, odbornici su doneli odluku o istupanju Jagodine iz članstva u Stalnoj konferenciji gradova i opština - Savezu gradova i opština Srbije (SKGO), "zbog visoke članarine, koja je za narednu godinu bila predviđene u iznosu većem od 1.200.000 dinara.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jagodina traži nazad 1.250 dolara

Izvor: Akter, 07.Dec.2013

Gradsko veće Jagodine donelo je odluku da Grad Jagodina istupi iz članstva regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u Kragujevcu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.