Hrvati se plaše Er Srbije

Izvor: B92, 01.Avg.2013, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati se plaše Er Srbije

Zagreb -- Ulazak Etihada u srpski Jat ozbiljno će uzdrmati poziciju hrvatskog nacionalnog avioprevoznika Kroacija erlajnsa, ali i aerodroma Zagreb u regiji.

Kako piše zagrebački Večernji list, dok će Er Srbija uz pomoć arapskog kapitala povećavati svoju flotu i broj destinacija, Kroacija erlajns će zbog evropskih pravila o zaštiti tržišne konkurencije, zato što je primila državnu pomoć, morati da smanjiti broj aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i broj destinacija, prenosi SEEbiz. eu.

Nakon što i službeno postane strateški partner srpskog nacionalnog avioprevoznika, Etihad će za 49 posto udela u srpsku nacionalnu aviokompaniju uložiti 100 miliona dolara i odmah promeniti ime JAT-a u Er Srbija .

Strateški partner iz Emirata flotu Er Srbija odmah će obogatiti s dva airbusa 319, a do kraja godine s još osam takvih aviona, piše Večernji list.

Er Srbija bi s novim avionima u svojoj floti trebala uvesti 14 novih destinacija u red letenja, a među tim novim destinacijama navode se Bejrut, Bukurešt, Kairo, Kijev, Ljubljana, Prag, Varna...

I dok će Air Serbia povećavati flotu i broj destinacija, Kroacija erlajns će ove zime verojatno prestati da leti iz Dubrovnika u Frankfurt, a mogao bi biti smanjen i broj letova iz Zagreba u Pariz.

"Kroacija erlajns prilagođava se tim zahtevima u skladu s mogućnostima, odnosno strukturom flote. Promene u redu letenja, pre svega, rezultat su provođenja programa restrukturiranja i nužne su kako bi se program proveo u zadanim rokovima i ostvarili postavljeni ciljevi", naveli su u toj kompaniji.

Na pitanje kako će se ulazak Etihada odraziti na njihovu tržišnu poziciju odgovaraju da ne komentarišu poslovne odluke drugih kompanija, zaključuje Večernji list.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kroacija Erlajnz" u strahu od "Er Srbije"

Izvor: Blic, 01.Avg.2013

Ulazak "Etihad Ervejza" u partnerstvo sa Jatom ozbiljno će uzdrmati poziciju hrvatskog nacionalnog avioprevoznika "Kroacije Erlajnza", ali i aerodroma Zagreb u regionu, piše hrvatski "Večernji list". ..Naime, dok će novonastala "Er Srbija" uz pomoć arapskog kapitala povećavati svoju flotu i broj...

Nastavak na Blic...

Hrvati se plaše Er Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 01.Avg.2013

Ulazak Etihada u srpski Jat ozbiljno će uzdrmati poziciju hrvatskog nacionalnog avioprevoznika Kroacija erlajnsa, ali i aerodroma Zagreb u regiji...Kako piše zagrebački Večernji list, dok će Er Srbija uz pomoć arapskog kapitala povećavati svoju flotu i broj destinacija, Kroacija erlajns će zbog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.