Sukcesija i slučaj Jurišić razlog posete

Izvor: RTS, 22.Maj.2010, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukcesija i "slučaj Jurišić" razlog posete

Haris Silajdžić izjavio da je razlog njegove posete Beogradu, 25. maja, sukcesija imovine preduzeća iz BiH i slučaj Ilije Jurišića, osuđenog zbog napada na kolonu JNA u Tuzli, u maju 1992. godine.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić izavio je da su sukcesija i sudbina imovine bosanskohercegovačkih preduzeća i slučaj Ilije Jurišića, razlozi zbog kojih će naredne sedmice otputovati u Beograd.

Tokom posete Beogradu 25. maja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Silajdžić ima u planu da poseti i Jurišića, nekadašnjeg visokog starešinu Ministarstva unutrašnjih poslova BiH, izjavio je predsedavajući Predsedništva BiH, u intervjuu Federalnoj televiziji BiH.

Ilija Jurišić je osuđen u Beogradu na 12 godina zatvora zbog napada na kolonu Jugoslovenske narodne armije u Tuzli, u maju 1992. godine.

Povodom reakcija na njegovu posetu Beogradu, Silajdžić je rekao da "postoji dogovor članova Predsedništva BiH da predsedavajući obavlja ovakve poslove, izuzev ako izričito domaćin ne traži prisustvo sve trojice članova".

Haris Silajdžić će se, tokom posete Beogradu, sastati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Silajdžić i Tadić prethodno su razgovarali u Istanbulu, na sastanku čiji je domaćin bio turski predsednik Abdulah Gul.

Cilj tog sastanka, koji su neki mediji okarakterisali kao istorijski, bio je podsticanje regionalne saradnje i stabilnosti. U Istanbulu su dogovoreni oblici saradnje Srbije i BiH, a Silajdžić, Tadić i Gul su potpisali "Istanbulsku deklaraciju".

Poseta Harisa Silajdžića Beogradu 25. maja, biće njegova prva poseta Srbiji od početka rata u BiH 1992. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Silajdžić: U Beogradu zbog sukcesije i Jurišića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2010

SARAJEVO - Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić rekao je da su sukcesija, sudbina imovine preduzeća iz BiH i slučaj Ilije Jurišića razlozi zbog kojih će naredne nedelje otputovati u Beograd...Gostujući u programu Federalne televizije, Silajdžić je potvrdio da će tokom boravka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Radmanović: Silajdžić u Beogradu može zastupati samo svoje stavove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2010, 12:27

BANJALUKA - Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je večeras da predsedavajući Predsednistsva BiH Haris Silajdžić tokom posete Beogradu ne može zastupati BiH u celini, već samo svoje stavove..."Svaki član Predsedništva BiH može da ide u neslužbenu i radnu posetu, uz to...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.