Silajdžić: U Beogradu zbog sukcesije i Jurišića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2010, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silajdžić: U Beogradu zbog sukcesije i Jurišića

SARAJEVO - Predsedavajući Predsedništva BiH Haris Silajdžić rekao je da su sukcesija, sudbina imovine preduzeća iz BiH i slučaj Ilije Jurišića razlozi zbog kojih će naredne nedelje otputovati u Beograd.

Gostujući u programu Federalne televizije, Silajdžić je potvrdio da će tokom boravka u Beogradu posetiti Iliju Jurišića, koji je u Beogradu osuđen na 12 godina zatvora zbog napada na kolonu Jugoslovenske narodne armije u Tuzli, maja 1992. godine, prenela je Srna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Radmanović neće da ide

Komentarišući reagovanja u vezi sa njegovom posetom Beogradu, Silajdžić je rekao da Predsedništvo BiH ima dogovor da u posete ide predsedavajući, svi ili onaj za kojim domaćin izrazi želju.

Prema njegovim rečima, srpski član Predsedništva Nebojša Radmanović je u ovom slučaju odabrao da ne ide.

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je u petak uveče u Aleksandrovcu kod Banjaluke da će u Beogradu primiti predsedavajućeg Predsedništva BiH Harisa Silajdžića, koji dolazi u neslužbenu radnu posetu Srbiji.

"Srbija nastavlja regionalnu saradnju. Primiću Silajdžića u Beogradu u ovakvoj formi posete. U narednom periodu ići i u druge regionalne inicijative, isto kao što sam ovog trenutka sa Kipra došao ovde", rekao je Tadić, posle razgovora sa visokom zvaničnicima iz RS.

Dejtonski nepromenljiv – osim na predviđen način

Silajdžić je rekao da će u svom obraćanju pred Savetom bezbednosti UN naredne nedelje, pre svega, naglasiti da BiH može ići napred i da radi na integraciji evroatlantske strukture posebno EU i NATO.

"Tu smo napravili napredak, a nadam se da ćemo do kraja godine napraviti napredak i kod liberalizacije viznog režima. Reći ću i da moramo poštovati neke stvari u BiH, pre svega Dejtonski sporazum, koji nema niko pravo da menja izuzev na predviđen način, to se dešava posebno kada je državna imovina u pitanju", rekao je Silajdžić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.