Francuska najavila 15 milijardi evra pomoći vazduhoplovnoj industriji

Izvor: Beta, 09.Jun.2020, 11:02

Francuska najavila 15 milijardi evra pomoći vazduhoplovnoj industriji

Francuska vlada najavila je 15 milijardi evra pomoći za vazduhoplovnu industriju, uključujući proizvodjača aviona Erbas (Airbus) i nacionalnu aviokompaniju Er Frans (Air France).Ministar finansija Bruno Le Mer predstavio je danas plan za pomoć industriji koja je finansijski pogodjena zabranom putovanja zbog pandemije korona virusa."Učinićemo sve da podržimo ovu francusku industriju koja je važna za naš suverenitet, naša radna mesta i ekonomiju", rekao je Le Maire.U toj industriji u Francuskoj je zaposleno stotine hiljada ljudi, čiji su prihodi dovedeni u pitanje merama za sprečavanje širenja virusa.Novac uključuje direktne državne investicije, subvencije, pozajmice i garancije za kredit.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Francuska najavila 15 milijardi evra pomoći vazduhoplovnoj industriji

Izvor: B92, 09.Jun.2020

Pariz -- Francuska vlada najavila je 15 milijardi evra pomoći za vazduhoplovnu industriju, uključujući proizvođača aviona Erbas i nacionalnu avio-kompaniju Er Frans...Ministar finansija Bruno le Mer predstavio je danas plan za pomoć ovoj industriji, koja je finansijski pogođena zabranom putovanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.