EUR/USD

Izvor: FXLider.com, 12.Okt.2012, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUR/USD

Trgovinski deficit u SAD-u se tokom avgusta povećao kako je usporavanje globalne ekonomije smanjilo tražnju za robom proizvedenom u Americi. Izvoz je pao na najniži nivo od februara ove godine. Drugi izveštaj je pokazao I da su se i troškovi transporta robe u SAD povećali više nego što je prognozirano. Stagnacija u Evropi I usporen rast privrede u Kini kao I drugim zemljama u razvoju smanjili su tražnju za američkim proizvodima. Još jedan značajan izveštaj je juče objavljen u SAD-u. Nove prijave nezaposlenih pale su u toku prošle nedelje za 30 000 na 339 000 što je najmanji broj od februara meseca 2008 godine. Dolar je pao u odnosu na 13 od 16 valuta kojima se najčešće trguje zbog spekulacija da dužnička kriza u Evropi kreće ka rešenju. U Evropi agencija za rejting Standard & Poor's smanjila je kreditni rejting Španiji za dva poena. MMF je upozorio da postoji mogućnost od rasta priraštaja na španske državne obveznice ukoliko premijer Mariano Rajoy nastavi da odugovlači sa traženjem pomoći. Stopa nezaposlenosti u Grčkoj dostigla je 25.1 pc.
Tokom azijskog trgovanja EUR/USD je oscilovao. Na jednočasovnom grafikonu MACD je u fazi prekomerne kupovine dok se RSI osciluje oko pokretnog proseka. Cena oscilira izmedju srednje i gornje Bolindžer trake tako da je moguć rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Strategy
Entry
1st target
2nd target
LONG 1.29301 1.29545 1.29782

Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na FXLider.com...






Povezane vesti

Jutarnja analiza za 12.10.2012

Izvor: FXLider.com, 12.Okt.2012

Trgovinski deficit u SAD-u se tokom avgusta povećao kako je usporavanje globalne ekonomije smanjilo tražnju za robom proizvedenom u Americi. Izvoz je pao na najniži nivo od februara ove godine. Drugi izveštaj je pokazao I da su se i troškovi transporta robe u SAD povećali više nego što je...

Nastavak na FXLider.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FXLider.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FXLider.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.