Državna pomoć firmama u Srbiji: Sutra isplata trećeg minimalca

Izvor: Večernje novosti, 06.Jul.2020, 10:10

Državna pomoć firmama u Srbiji: Sutra isplata trećeg minimalca

Na račune 1.055.000 zaposlenih leći će i treća "korona zarada" PLATA zarađena u junu za sve radnike 232.000 preduzeća koja su se prijavila za pomoć države - stiže u utorak. Na račune 1.055.000 zaposlenih leći će i treći "korona minimalac". To je ujedno i poslednja plata koja u ovom paketu pomoći stiže srpskim firmama. Radnici mikro, malih i srednjih preduzeća će primiti oko 30.000 dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << dok za svakog zaposlenog u velikim firmama stiže polovina tog iznosa. Isplata prvog minimalca počela je 7. maja, drugi je uplaćen 4. juna. Odmah po uplati, poslodavac može da prebaci minimalac na račun radnika, a ako se to ne dogodi, novac se vraća u državni budžet da bi se sprečile zloupotrebe. Isplata tri minimalne zarade, jedna je od mera države za pomoć privredi da lakše prebrodi krizu izazvanu pandemijom virusa korona. Ovu pomoć koriste mikro, mala, srednja i velika preduzeća, preduzetnici, paušalci i poljoprivrednici, kao i ogranci stranih pravnih lica i predstavništva.Poslodavci koji su se prijavili za ovu podršku obavezali su se da naredna tri meseca neće znatno smanjivati broj zaposlenih. Ne smeju da otpuste više od deset odsto radnika. Neizvesno je kakva će sudbina radnika biti po isteku ove zaštite. U momentu kreiranja paketa pomoći, očekivalo se da će se situacija već u julu i avgustu vratiti na nivo od pre krize. Zahvaljujući novom uzletu kovida, to se nije dogodilo. Privrednici se zato nadaju da će država pristati na nove ustupke. - Značio bi nam otpis duga za porez i doprinose na minimalac koji je država isplatila - kaže Tatjana Momčilović, izvršna direktorka Opšteg udruženja samostalnih preduzetnika i zanatlija Niš.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sutra isplata trećeg minimalca za zaposlene u firmama koje su tražile pomoć države

Izvor: Danas, 06.Jul.2020

Zaposlenima u privatnim firmama u Srbiji koje su tražile pomoć države zbog problema u poslovanju usled epidemije korona virusa sutra će biti isplaćena treća, poslednja minimalna zarada od oko 30.000 dinara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.