Država će pomoći Goši kroz reprogram dugova, čeka se odluka o prekidu štrajka

Izvor: Blic, 26.Jul.2017, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država će pomoći "Goši" kroz reprogram dugova, čeka se odluka o prekidu štrajka

Predstavnici radnika fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke i Ministarstva privrede Srbije dogovorili su danas da država pomogne toj tvornici kroz reprogram dugova, ugovaranje poslova sa železarom u Smederevu i izvoz u Iran.

Radnici su sada, kako javlja RTS, na sastanku sa direktorom fabrike "Goša" u Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova i ako postignu dogovor o isplati dela duga radnicima za zarade, sutra bi mogao da bude prekinut >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štrajk i ponovo krene proizvodnja.

Predsednik Štrajkačkog odbora Goše Milan Vujičić rekao je agenciji Beta da je Ministarstvo privrede posredovalo između "Goše" i železare u vlasništvu kineskog "Hestila" koja zainteresovana da kupi teretne vagone.

Prema njegovim rečima, sutra će predstavnici železare doći u "Gošu" da o tome pregovaraju.

Na sastanku je, kako je rekao, dogovoreno i da preko kompanije "Jugoimpor SDPR", "Goša" izvozi u Iran.

- SDPR će da posreduje između naše firme i iranske vlade da izvezemo 50 obrtnih postolja u Iran - rekao je on.

Vujičić je rekao i da je dogovoreno da država reprogramira dugove prema republičkim fondovima u iznosu od 512 miliona dinara.

On je rekao i da će radnici danas imati sastanak sa direktorom fabrike u Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova i da će ako bude ispunjeno sve što je dogovoreno prekinuti štrajk.

Četiri člana Štrajkačkog odbora "Goše" su u subotu zamrzli štrajk glađu.

Pregovori su počeli 20. jula, ali nije prekinut štrajk radnika "Goše" koji traje od marta. Proizvodnja je obustavljena zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica. Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.

Sastanak štrajkača "Goše" i poslovodstva održan je danas pre podne u Ministarstvu privrede.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pregovori o "Goši" delimično uspeli, čeka se stav radnika

Izvor: N1 televizija, 26.Jul.2017

Nakon puna četiri meseca potpune obustave proizvodnje u halama fabrike šinskih vozila "Goša" i štrajka glađu četvorice radnika - u pregovorima sa Ministarstvom privrede napravljen je pomak...Izvor: N1..  Međutim, iako još nije postignut dogovor i sa rukovodstvom fabrike, izjašnjavanje radnika...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.