Đukanović najavio odbranu tekovina do poslednje kapi krvi, Krivokapić: Spremate li državni udar?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2021, 19:27

Đukanović najavio odbranu tekovina "do poslednje kapi krvi", Krivokapić: Spremate li državni udar?

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić ocenio je večeras da su "najave lidera opozicije (predsednika Crne Gore) Mila Đukanovića da planira skraćenje mandata Vladi Crne Gore neozbiljne i opasne".

"Ono što je opasno jeste vaša najava da ćete skratiti mandat Vladi, iako nemate za to formalnu većinu. Dužni ste javnosti da objasnite na koji način ste mislili, uz tako militantan govor, da sprovedete državni udar u najavi? Ili, pak planirate da sa delom parlamentarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << većine, idete u otvoreno rušenje Vlade i skraćenje mandata", poručio je Krivokapić Đukanoviću.

Krivokapić u saopštenju ističe da je narod Crne Gore u političkom kontekstu 30. avgusta "jasno rekao šta misli o vladavini koju je Đukanović personifikovao" i poručuje mu da bi "tekovinama" koje je on zastupao trebalo "ubrzo da se pozabave nezavisni i oslobođeni pravosudni organi".

Đukanovića optužuje da, kako navodi, "nakon što je ostavio praznu kasu i zaduženu zemlju", jedino brani "ličnu imperiju čekajući da će tuđa deca ginuti da bi se sačuvale tekovine DPS-a", što je, tvrdi Krovokapić, drugo ime za njegove imovinske kartone.

Istakao je da je vlada Crne Gore mandat dobila od naroda na izborima, na kojima je Đukanović nakon 30 godina poražen prvi put i dodao da Đukanovića "potpuni poraz i pravično suđenje tek čeka".

Krivokapić u saopštenju navodi i da je, kako kaže, prva demokratska vlada od uvođenja višepartizma nepokolebljivo posvećena da pruži puni doprinos u izgradnji demokratskih institucija, međunacionalnog i međunarodnog poverenja, te poboljšanju standarda građana Crne Gore, što su, tvrdi, civilizacijske tekovine koje je Đukanović decenijama urušavao.

Dodaje da je Đukanović paralelno izgrađivao autokratski metod vladanja, čime je uzrokovao ekonomsko posrtanje, urušavanje društvenog razvoja, duboko podeljeno društvo, široko zastupljenu diskriminaciju, nepravdu, korupciju, što nije ostalo nezapaženo u izveštajima međunarodnih organizacija.

Predsednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović rekao je ranije danas da je njegova partija spremna da tekovine koje su stvorili brani "do poslednje kapi krvi", nebitno da li je na vlasti ili u opoziciji.

On je rekao da je DPS borbena partija, koja je već u gardu, bori se i skraćuje vreme trajanja ove vlade.

Đukanović je uveren da će DPS značajno skratiti vreme trajanja aktuelne Vlade Crne Gore, poručujući da su svesni da sa svakim sledećim danom trajanja te vlasti Crna Gora gubi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivokapić: Najava Đukanovića opasna, Crna Gora na gubitku trajanjem DPS-a

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2021

Najava lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića da planira skraćenje mandata Vladi su neozbiljne i opasne, ocenio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da je svakim danom trajanja te partije Crna Gora na gubitku.

Nastavak na N1 televizija...

Krivokapić poručio Đukanoviću: "Dužni ste da objasnite - spremate li državni udar?"

Izvor: B92, 26.Jun.2021

Krivokapić je ocenio da su "najave lidera opozicije (predsednika Crne Gore) Mila Ðukanovića da planira skraćenje mandata Vladi Crne Gore neozbiljne i opasne"..."Ono što je opasno jeste vaša najava da ćete skratiti mandat Vladi, iako nemate za to formalnu većinu. Dužni ste javnosti da objasnite...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.