Izvor: Danas, 06.Apr.2020, 00:03

Đilas: Ekonomske mere koje preduzimaju vlasti loše, pojedini mediji se ne bave novinarstvom

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas ocenio je da su predložene mere za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije korona virusa loše, a da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar finansija Siniša Mali i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež "ne razumeju privredu" i značaj brzine primene tih mera. Gostujući u Utisku nedelje, Djilas je naveo da su pojedine države u regionu već isplatile dotacije namenjene privredi. "Hrvatska je već isplatila 524 evra za 400.000 ljudi (čija su radna mesta ugrožena), mi smo predlagali da država isplati od minimalne zarade do 60.000 dinara plate svim preduzećima koja ne mogu da ih isplate. Već 10. marta smo rekli da preduzeća trebaju da se oslobode poreza i doprinosa, da ne bi došlo do otpuštanja", rekao je on. Djilas je kazao i da njegova stranka dugo govori da treba ulagati u zdravstveni i obrazovni sistem, a da je tada vlast govorila "da nema para". "(Pri tom) grade fudbalske stadione i kupuju oružje. Kupili smo (protiv-vazdušni sitem) 'Pancir' iz Rusije, ali sada vidimo da nas on ne štiti od korona virusa", ocenio je Djilas. On je ocenio da pojedini urednici listova Informer i Srpski telegraf, kao i televizije Pink, "nisu novinari", a da svojim tekstovima i prilozima mogu da izazovu i budu odgovorni za nasilje. "Umesto o tim ljudima treba da se bavimo realnim problemima. Čovek koji je pretio da će me ubiti je to uradio vodjen Vučićem, Vesićem, Mitrovićem, Jovanovim i Vučičevićem... Oni nisu novinari, ja sam taj stav zauzeo pre dve godine i neću ga menjati. Pobedićemo kad prestanemo da obraćamo pažnju na ono što pričaju. Dok im odgovaramo - oni pobedjuju", ocenio je Djilas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Dimitrije Boarov: Čekajući helikopter

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2020

U vrhu države vlada zabluda da Srbija ima neke nadnaravne sposobnosti i mogućnosti da bude pametnija i moćnija od svih drugih država, posebno u kriznim vremenima. Pa zašto smo onda jedna od najsiromašnijih država u Evropi i zašto toliko sporo popravljamo svoje mesto na svetskoj ekonomskoj lestvici...U...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.